L’Ajuntament engega el procés participatiu a l’entorn de la transformació urbanística del Carrilet

L’Ajuntament de Reus obre entre el dilluns 13 de setembre i el 26 de desembre el procés participatiu per detectar necessitats, fer propostes, generar diàleg i debatre a l’entorn del projectes de transformació urbanística de l’àrea del Carrilet. La regidoria de Participació, Bon Govern i Serveis Generals ha programat un conjunt d’actuacions participatives que han de permetre detectar quines són les necessitats de la ciutadania en relació a la zona del Carrilet, i generar debat per recollir propostes que permetin definir els usos i criteris dels futurs equipaments que s’hi ubicaran.

El procés participatiu parteix de les bases definides pel Govern de Reus per tal que el projecte de transformació urbanística permeti crear una nova centralitat al sud de la ciutat, converteixi el Carrilet en un nou pol d’atracció i generi més activitat quotidiana a la zona i més i millor connectivitat amb el seu entorn.

El projecte està pensat en clau de ciutat, d’aquí que hi ha fases del procés participatiu que es limiten a la participació a l’entorn del Carrilet, i d’altres que s’obren al conjunt de la ciutadania.

El procés de participació s’estructura en 4 fases:

Fase d’obertura, diagnosi, contacte amb el territori i difusió
Del 13 de setembre al 10 d’octubre. En aquesta fase es farà difusió del procés de participació i es detectaran les necessitats de la ciutadania en relació a la zona del Carrilet, la qual cosa ens permetrà fer una diagnosi.

Es farà a través d’enquestes online i a presencials. Les presencials es podran fer als punts d’interacció mòbil, als centres cívics i oficines d’urbanisme. Els punts d’interacció mòbil els trobaran i les dates estan en aquest enllaç: https://www.reus.cat/participa/participa

Podran participar en aquesta fase totes les persones de 14 anys o més que tinguin algun tipus de vinculació a la zona del Carrilet (viuen, treballen, desenvolupen activitats. etc.)

Fase deliberativa de definició dels usos dels nous equipaments
De l’11 d’octubre al 21 de novembre. Aquesta fase s’obre al conjunt de la ciutat. Hi podran participar les persones de 14 anys o més (no cal vinculació directa amb la zona Carrilet).

Es farà una passejada de descoberta del territori per explicar la història de la zona del Carrilet i el projecte de transformació urbanística. Es farà el dissabte 16 d’octubre al matí. Hi podran assistir totes les persones que hi estiguin interessades.

També hi haurà una enquesta online i presencial (mateix sistema que ne la fase anterior) i dos tallers de participació. Les dates i els llocs estan per determinar.

Fase deliberativa de definició dels criteris a tenir en compte en els nous equipaments
Del 22 de novembre al 26 de desembre. També es farà una enquesta online i presencial i dos tallers de participació. Les dates i els llocs estan per determinar.

Aquesta fase també està oberta a tota la ciutat. Hi podran participar les persones de 14 anys o més tinguin o no vinculació directa amb la zona Carrilet.

Fase de retorn dels resultats
Gener de 2022. Una vegada finalitzat el procés de participació, els representants polítics explicaran els resultats públicament.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.