L’Ajuntament i escoles de Reus impulsen la campanya “Let’s Clean Up Europe” a la ciutat

La regidoria de Medi Ambient i Ocupació, en col·laboració amb escoles de la ciutat, impulsa a Reus la campanya “Let’s Clean Up Europe” promoguda per l’Agència de Residus de Catalunya. “Let’s clean up Europe” és una acció comuna a tot Europa per conscienciar sobre la quantitat de residus que llencem de forma incontrolada a la natura i promoure accions de sensibilització a través de la recollida d’aquests residus abocats il·legalment als bosco s, barrancs, rieres, platges, marges de rius, etc.

El passat dimarts 7 dec maig es va realitzar una acció amb  els alumnes de 2n i 3r d’Educació secundària del Collège français international de Reus, Marguerite Youcenar, van realitzar la neteja de la riera de l’Abeurada, des del carrer Vilafranca fins el camí de la Sena. Es van recollir 115kg de residus en total, dels que es van poder reciclar 10 kg de vidre i 2,9 kg d’envasos, la resta van haver d’anar para a rebuig ja que es trobaven bruts i malmesos però hi havia plàstics de diferent tipus, robes i xarxes, bolquers, un paraigües, una cadira trencada, un bidó amb restes i diferents tipus de porexpan i cartrons.

Abans, a classe, es va fer una presentació de la importància que té no llençar residus en entorns naturals, tots els residus que es llencen als camins si no han pogut ser recollits abans van a parar a l’entorn marí mitjançant el sistema de drenatge de barrancs i rieres afectar al medi ambient en general i a les especies marines en particular, sobretot aus marines, tortugues i balenes i la necessitat de la prevenció dels residus d’envasos i d’articles de plàstic d’un sol ús.

Dins de la mateixa iniciativa del Let’s clean Europe el divendres 10 de maig alumnes de l’Escola Verda Montsant netejaran el camí de l’Hospitalera i un tram del barranc de Calderons. L’escola Montsant, com escola verda, treballa dins de l’òptica de la sostenibilitat en el seu ampli aspecte i aquest any és el cinquè any que s’adhereixen a la campanya de neteja.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.