L’Ajuntament i la Cambra organitzen el webinar ‘Reus, ciutat cap a l’autoconsum energètic’

L’Ajuntament i la Cambra organitzen el webinar ‘Reus, ciutat cap a l’autoconsum energètic’

El webinar ‘Reus ciutat cap a l’autoconsum energètic’ es durà a terme el 23 de juny en el marc de la Setmana de l’Energia 2020

L’Ajuntament de Reus, mitjançant la regidoria de Medi Ambient i Recursos Humans, junt a la Cambra de Comerç de Reus organitzen el dimarts 23 de juny el webinar ‘Reus, ciutat cap a l’autoconsum energètic’ que es podrà seguir de forma gratuïta i online mitjançant el Facebook Live del consistori a @reus.cat a partir de les 10:00h.

El seminari telemàtic va dirigit al sector empresarial, comercial i veïnal principalment tot i que el podrà seguir tothom que tingui interés, i serà la principal d’un seguit de propostes i activitats que s’oferiran a les xarxes socials de l’Ajuntament entre el 22 i 26 de juny en el marc de la Setmana de l’Energia 2020 a la qual l’Ajuntament s’adhereix un any més. Aquesta coincideix amb la Setmana Europea de l’Energia Sostenible. Es tracta d’una iniciativa que en l’àmbit català lidera l’Institut Català de l’Energia (ICAEN).

Diversos experts, empreses i companyies s’hi donen cita

Sota la presentació i moderació de Gerard Pagés, responsable de la Comissió d’Indústria de la Cambra de Comerç de Reus i president de l’Associació de Polígons Industrials de Reus, APIR, a més de C.F.O & Partner d’ALITER GROUP, la conferència comptarà amb la participació de diversos experts, empreses i companyies del sector energètic com Manel Blasco, Business Development Manager d’IPAE; Xavier Massa, responsable de Projectes a KM0.Energy; Iñigo Amorebieta, director executiu a Espanya d’Otovo; i Ramon Vallverdú, soci de l’empresa reusenc a Aquí Energia, que abordaran entorn al foment de l’ús d’energies renovables, l’eficiència i els avantatges i beneficis econòmics i mediambientals que suposa la producció i ús propi d’energia elèctrica obtinguda de forma sostenible a través d’instal·lacions d’energia solar fotovoltaica amb l’objectiu de fomentar aquestes alternatives sostenibles i eficients. En aquest sentit Ramon Castellví, tècnic de Medi Ambient de l’Ajuntament de Reus, parlarà també de les bonificacions que ofereix el consistori per propiciar que més enllà d’una possibilitat, sigui una opció factible i assequible.

La inauguració anirà a càrrec de Carles Pellicer, alcalde de Reus i el Jordi Just, president de la Cambra de Comerç de Reus, a més de les intervencions i benvinguda del regidor de Medi Ambient, Ocupació i Recursos Humans de l’Ajuntament de Reus, Daniel Rubio, i el responsable de la Comissió d’Energia de la Cambra de Comerç de Reus, Marc Segura.

Aposta per l’estalvi energètic i l’energia renovable

Cal recordar que l’Ajuntament de Reus ha certificat amb l’empresa que subministra la llum d’edificis municipals i enllumenat públic que el 100% de l’energia a consumir aquest 2020 procedeixi exclusivament de fonts renovables, i estalviar així al 100% les emissions de CO2. Es calcula que al 2019 va ser d’unes 3.600 tones de CO2.

D’altra banda l’aposta del consistori per les energies renovables permet obtenir l’energia no contaminant i equivalent a un centenar de llars a partir de les 7 plaques fotovoltaiques ubicades a la ciutat.

Finalment, i per acord de ple, l’Ajuntament oferirà bonificacions fiscals d’entre el 30 i el 50% de la quota íntegra de l’impost durant dos anys consecutius per aquells immobles amb instal·lacions solars fotovoltaiques en règim d’autoconsum per fomentar així l’energia verda en l’àmbit domèstic.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.