L’Ajuntament obre el disseny del futur Centre Cívic Gregal a la participació de la ciutadania

L'Ajuntament obre el disseny del futur Centre Cívic Gregal a la participació de la ciutadania

L’Ajuntament de Reus, a través de la regidoria de Participació, Bon Govern i Serveis Generals, inicia una nova fase del procés de participació ciutadana per al disseny del futur Centre Cívic Gregal, que s’ubicarà al barri Niloga. El pròxim dijous 3 de desembre, la regidoria convoca una audiència pública per explicar a la ciutadania el projecte de construcció del nou centre cívic, aix&iacut e; com el procés de participació en relació al disseny i els usos de l’equipament.

El procés participatiu s’obre tant a la ciutadania dels barris que estan en l’àmbit d’influència del futur Centre Cívic Gregal com a la resta de persones de la ciutat, d’acord a la doble vocació dels centres cívics municipals: ser equipaments de referència de barri per als veïns d’una zona determinada, i ser equipaments de ciutat, amb una certa especialització de serveis a l’abast del conjunt de la ciutadania.

La regidoria engega la segona fase, una vegada realitzada la primera, amb espais informals de participació amb agents clau del territori: trobades amb ciutadania, entitats i col·lectius per explicar directament el projecte i recollir propostes.

Audiència pública

L’audiència pública telemàtica tindrà lloc aquest dijous 3 de desembre a les 19:00h, amb l’objectiu de detectar quines són les necessitats de la ciutadania en relació al nou centre cívic Gregal i tenir-les en compte a l’hora de definir els usos del nou equipament. L’objectiu de l’audiència és explicar el projecte del nou centre cívic i explicar el procés de participació per la detecció de necessitats a l’entorn dels usos del nou equipament. Després s’obrirà un espai de diàleg a través de la formulació de preguntes i respostes, i la recollida de les propostes qu e en puguin sorgir. Per participar-hi cal accedir al següent enllaç :https://zoom.us/webinar/register/WN_RflY7OlIRmKPuCJUbQ0vPQ

La sessió comptarà amb la participació de la regidora de Participació, Bon Govern i Serveis Generals, Montserrat Flores Juanpere, que explicarà en què consistirà el procés de participació del nou Centre Cívic Gregal i, seguidament, s’obrirà un torn de preguntes i un espai de diàleg entre la regidora i les persones que hi participin.

Totes les persones participants rebran l’acta de l’audiència pública a l’adreça electrònica amb que s’hagin identificat.

L’audiència pública és un instrument de participació ciutadana, previst als articles 51 i 52 del Reglament de Participació Ciutadana de l’Ajuntament de Reus, que consisteix en una trobada entre els representants de l’administració local i la ciutadana «perquè aquesta pugui rebre informació i presentar i debatre propostes en relació amb una determinada actuació pública, activitat o programa d’actuació municipal».

Les fases que s’han definit per al procés participatiu són les següents:

  • Fase 1: Proximitat amb els agents clau i col·lectius del territori.
  • Fase 2: Informació, comunicació i difusió del procés de participació.
  • Fase 3: Deliberació, debat i recollida de propostes.
  • Fase 4: Valoració tècnica de les propostes.
  • Fase 5: Retorn dels resultats del procés
  • Fase 6: Avaluació del procés.
  • Fase 7: Seguiment dels resultats del procés.

Enquesta telemàtica

Amb l’objectiu de facilitar la participació de la ciutadania del conjunt de la ciutat en el disseny del futur Centre Cívic Gregal, la regidoria de Participació, Bon Govern i Serveis Generals ha elaborat una enquesta telemàtica amb la que es demana als participants què millorarien dels serveis que ja ofereix actualment la xarxa de centres cívics, quines necessitats creuen que cal cobrir i quines accions consideren que cal desenvolupar al nou equipament.

Un equipament previst al PAM

El Centre Cívic Gregal s’ubicarà en un edifici municipal del carrer de Castellvell, 1-3. Es tracta d’una nau catalogada, que forma part del conjunt arquitectònic inclòs en el Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic i Natural de Reus.

L’edifici està destinat actualment a magatzem dels passos de Setmana Santa, per als quals l’Ajuntament ja ha trobat un nou emplaçament on emmagatzemar-los amb les condicions adequades.

El Pla d’Acció Municipal Reus 2019-2023 (PAM) contempla l’ampliació de la Xarxa de Centres Cívics Municipals a zones especialment sensibles de la ciutat, fent participar a la ciutadania en el disseny del seu funcionament. Al llarg del mandat es preveu ampliar la xarxa d’equipaments de proximitat de primera instància amb la construcció de dos nous centres Cívics, el Gregal i el Garbí. Actualment, Reus compta amb 6 centres cívics: Carme, Migjorn, Ponent, Llevant, Mestral i Mas Abelló.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.