L’Ajuntament obre la plaça Miramar de Mont-roig del Camp als vianants

L’Ajuntament obre la plaça Miramar de Mont-roig del Camp als vianants

Es tracta d’una ocupació de l’espai temporal per part de l’Ajuntament de Mont-roig del Camp, a l’espera que l’empresa adjudicatària solucioni algunes deficiències detectades en els treballs i es pugui recepcionar l’obra

L’Ajuntament de Mont-roig del Camp ha obert als vianants la plaça Miramar amb l’objectiu que els veïns i veïnes puguin començar a gaudir d’aquest nou espai de referència i vida social del nucli de Mont-roig. La plaça però, no s’ha obert al trànsit de vehicles perquè les obres no estan totalment finalitzades. Hi falta instal·lar equipament urbà i realitzar connexions d’instal·lacions, entre d’altres, així com resoldre algunes deficiències descrites durant la direcció de l’execució de l’obra que s’estan requerint, a través d’informes tècnics i jurídics, a l’empresa adjudicatària Auxiliar de Firmes y Carreteras, SA.

És per aquest motiu que, malgrat que els treballs semblin finalitzats, l’Ajuntament no ha recepcionat l’obra, sinó que només ha fet una ocupació de l’espai temporal. Aquest tipus de procediment, i per tant, aquesta obertura parcial només pels vianants, és important a l’hora de deixar establertes les responsabilitats a la constructora respecte l’execució i l’esmena dels defectes.

En breu es permetrà la circulació de vehicles en els carrers Cambrils, Pobla d’en Taudell i Colom, així com l’estacionament de vehicles en rotació, per afavorir el moviment comercial. L’obertura a veïns/es del carrer del Sol i el de Francesc Riba i Mestre, es realitzaran posteriorment, un cop les pilones automàtiques estiguin en funcionament.

Recordem que, a pocs metres de la plaça, s’ha construït una zona de pàrquing connectada a través del carrer Vinyols i carrer La Pobla d’en Taudell.

La significació de la plaça

La reforma de la plaça significa guanyar un espai per centrar-hi la vida social, festiva i d’esbarjo, així com convertir-se en espai de referència dins del nucli de Mont-roig. Una plaça pensada per a petits i grans que vol esdevenir punt de trobada i funcionar com un equipament públic on es puguin realitzar tota classe d’actes i activitats populars.

Els antecedents

“Una plaça amb més espai per a les persones, més verda i més activa”, aquest va ser el resultat del procés participatiu de la plaça Miramar que es va dur a terme per tal de conèixer l’opinió de la ciutadania sobre aquest espai públic. La iniciativa es va dur a terme la primavera del 2017 per tal que el veïnat i els comerços de la zona poguessin fer les seves aportacions.

Posteriorment es van fer trobades amb els veïns/es i comerciants en què es va presentar l’avantprojecte que definia les condicions, directrius i criteris tècnics generals que recollien les propostes de la consulta ciutadana. En aquestes trobades es van poder fer, de nou, les aportacions que es van considerar més adequades. Tot plegat va servir de base per a la redacció del projecte executiu, que ha recollit les indicacions de l’Ajuntament, veïnat i comerços. Les obres de la plaça de Miramar es van iniciar el 23 de setembre de 2019 amb els treballs previs i van estar adjudicades per 477.623,00 més IVA. A més de la plaça també s’han reformat els carrers del Sol, La Pobla d’en Taudell i un tram del carrer Riba i Mestre

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.