L’Ajuntament obre una nova línia d’ajuts a empreses, en aquest cas dels sectors de la Cultura i l’Educació

L’Ajuntament obre una nova línia d’ajuts a empreses, en aquest cas dels sectors de la Cultura i l’Educació

L’Ajuntament de Reus, en el marc del Pla de Reactivació Econòmica i Social de la ciutat, obre una nova línia d’ajuts a empreses, en aquest cas, adreçat als sectors de la Cultura i l’Educació. Aquestes subvencions es convoquen amb la finalitat de pal·liar els efectes de la crisi de la COVID19 que genera impactes negatius sobre l’economia i l’ocupació a la ciutat, però que s’agreuja encara més en el cas de petites empreses i professionals autònoms.

En aquest sentit, en els àmbits de la cultura i l’educació, moltes empreses han vist limitada la seva activitat empresarial i, a més, se’n preveu una recuperació lenta, amb mesures aplicables de llarg recorregut. Les restriccions han suposat anul·lació de contractes i de programacions senceres, tant per part d’agents privats com del sector públic, o s’han vist afectades les programacions de festes majors i de festivals, i és per aquests motius  que s’ha considerat necessari obrir aquesta nova línia de subvencions.

Carles Prats, regidor d’Empresa i Ocupació de l’Ajuntament de Reus, ha explicat que “atès que a la nostra ciutat, aquests dos sectors representen un volum important d’activitat econòmica, hem vist necessari efectuar una nova convocatòria en el marc del Pla de Reativació Econòmica per a aquest any i proposem l’atorgament de subvencions a les empreses del sector cultural i educatiu de la ciutat, per un import total de 100.000 euros”.

Per la seva banda, Daniel Recasens, regidor de Cultura i Política Lingüística, i d’Educació, ha manifestat que “pensem que a través d’aquesta convocatòria un bon nombre d’empreses o autònoms podran optar a rebre un suport en un moment en què la cultura i l’educació han estat molt colpejats per la crisi econòmica derivada de la pandèmia. I perquè la Cultura i l’Educació són sectors claus; i sempre estaran entre els eixos estratègics i prioritaris del Govern de Reus”.

Els ajuts aniran destinats a les empreses que portin a terme alguna de les següents activitats econòmiques:

1.1 En l’àmbit audiovisual com cinema, vídeo, audiovisuals, etc.

Empreses i/o autònoms productors de contingut audiovisual i digital; titulars d’una sala d’exhibició cinematogràfica a Reus; organitzadors de festivals o mostres audiovisuals.

1.2 En l’àmbit de les arts plàstiques, disseny o fotografia, etc.

Empreses  i/o autònoms que siguin propietaris o titulars de la gestió de galeries d’art ubicades a Reus; professionals dedicats a les arts plàstiques, al disseny o la fotografia.

1.3 En l’àmbit de les arts escèniques com música, dansa, circ i teatre, etc.

Empreses i/o autònoms productors d’espectacles d’arts escèniques,  productors i  editors discogràfics i videogràfics, promotors, productors i distribuïdors d’enregistraments musicals, formacions musicals, de circ teatre estables. Empreses i/o autònoms que siguin propietaris o titulars de la gestió de sales de música o d’oci nocturn ubicades a Reus, així com empreses que realitzen el suport logístic d’espectacles del sector.

1.4 En l’àmbit del llibre

Empreses  i/o autònoms que tinguin editorials de llibres i de partitures, que es dediquin a la venda de llibres al client final, en establiments oberts al públic ubicats a Reus.

1.5 En l’àmbit del patrimoni cultural

Empreses  i/o autònoms que realitzen projectes estratègics, museològics i museogràfics per a museus, centres d’interpretació i equipaments patrimonials. Empreses  i/o autònoms que prestin serveis educatius i didàctics  per a museus, centres d’interpretació i equipaments patrimonials, i/o que realitzen visites guiades i tallers per a museus, centres d’interpretació i equipaments patrimonials.

1.6. En l’àmbit de la comunicació culturals

Empreses  i/o autònoms que realitzen serveis de comunicació a xarxes i estan especialitzades en l’àmbit cultural, serveis de màrqueting cultural.

1.7. En l’àmbit educatiu i  de lleure

Empreses  i/o autònoms que ofereixin aprenentatge artístics: dansa, música, pintura, cinema, circ, teatre, arts escèniques o visuals, aprenentatges tecnològics, científics i d’altres similars. Empreses i/o autònoms  que ofereixin aprenentatges d’idiomes o suport en diverses matèries d’aprenentatges, així com serveis i programes educatius.

Per poder optar a les subvencions cal que el percentatge d’ingressos d’aquestes empreses s’hagi vist reduït en el període del segon trimestre del 2020 i en un 40% respecte el mateix període de l’any anterior. En el cas que tinguin una antiguitat inferior a un any, la comparació es farà amb la mitjana de facturació mensual des de l’alta de la seva activitat.

En aquest cas, no es fixa un nombre màxim de treballadors, ja que en aquests sectors molts dels treballadors són autònoms, sense estructura fixa de treballadors i que contracten en funció del calendari o de programacions variables a altres autònoms o empreses de serveis.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.