L’Ajuntament porta al Teatre Bartrina un muntatge sobre la cooperació als camps de refugiats saharauís d’Algèria

La regidoria de Participació, Bon Govern i Serveis Generals portarà al Teatre Bartrina ‘Les qui venen amb mi’, el muntatge de Tornavís Teatre amb text de Glòria Granell, que narra la història nascuda a partir d’un viatge de cooperació que la companyia va fer als campaments de refugiats sahrauís d’Algèria amb el projecte Una finestra al món.

La programació de l’obra s’emmarca en les activitats que porta a terme la regidoria per a la sensibilització de la ciutadania vers la situació del poble saharauí, donat que enguany, a causa de la pandèmia, no es podrà portar a terme el projecte Vacances en pau, d’acollida de nens i nenes saharauís en famílies de la ciutat.

En l’experiència de cooperació que s’explica a l’obra, la companyia va poder apropar-se a la realitat del poble sahrauí a través d’entrevistes a tres generacions: des de persones que van viure la guerra i l’exili fins a les nascudes als camps. La protagonista és la Hamada, una jove de 21 anys que vol fer la volta al món, però una caixa plena de gravacions antigues i una nota misteriosa la guiaran als campaments de refugiats sahrauís al desert d’Algèria en un viatge a la recerca dels orígens. Les qui venen amb mi és un reclam de les veus silenciades, dels conflictes oblidats, de tot allò que som, ens pertoca i refusem amb insistència. Una crida a la responsabilitat en defensa de la llibertat i la dignitat.

La representació serà el divendres 2 de juliol, però el Teatre Bartrina obre ja la sol·licitud d’entrades a partir del divendres 23 d’abril. Les entrades són gratuïtes i es poden adquirir a través d’aquest enllaç:  https://www.4tickets.es/Bartrina/public/janto/main.php?Nivel=Evento&idEvento=TB354

L’ONG Una finestra al món ja ha col·laborat en altres ocasions amb el servei de Solidaritat i Cooperació de la regidoria de Participació, Bon Govern i Serveis Generals en el projecte Contes Solidaris

Una finestra al món, nascuda a Tarragona, treballa als campaments de refugiats sahrauís i concretament a Smara amb un projecte educatiu d’intercanvi d’experiències educatives als campaments de refugiats. Les escoles sahrauís són el focus d’atenció del projecte «Una finestra al món». Des de fa una dècada, les set escoles dels campaments d’Smara fan intercanvis culturals amb centres educatius de la ciutat de Tarragona. A més, aprofiten els viatges per dur-hi material escolar, llibres o material esportiu.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.