L’Ajuntament prepara mesures fiscals per a la reactivació econòmica

L'Ajuntament de Reus aprovarà noves mesures fiscals per a la reactivació econòmica

L’Ajuntament de Reus aprovarà en els pròxims dies noves mesures fiscals per a la reactivació econòmica de la ciutat, centrades en els sectors més afectats per les restriccions

El Govern de Reus ha presentat les mesures als representants dels empresaris dels sectors de la restauració i dels gimnasos, que seran un dels beneficiats amb les noves mesures que pretenen reactivar econòmicament aquests sectors rere les restriccions aplicades per controlar la pandèmia de la Covid-19.

Les noves ajudes, que formaran part de la continuïtat del Pla de Reactivació Econòmica i Social en què treballa l’Ajuntament, van en dues línies:

  • Una moratòria de 6 mesos en rebuts de la brossa comercial i de la taxa d’ocupació de la via pública. S’aplicarà als establiments de restauració amb terrassa; i a totes aquelles activitats econòmiques que paguen taxa de recollida comercial (comerços, indústries, establiments de restauració, etc…). Aquesta mesura té un impacte de 2,2 milions d’euros en l’economia de l’Ajuntament, que no percebrà els ingressos fins a partir del setembre.
  • Una exempció fiscal durant 3 mesos, en el pagament dels rebuts de les taxes d’ocupació i de la recollida de brossa comercial. Aquesta mesura va dirigida a establiments de restauració, marxants i gimnasos, entre altres activitats econòmiques. La mesura suposa un estalvi per als empresaris d’uns 340.000 euros.

El Govern de Reus portarà la proposta d’exempció fiscal a votació de la Comissió Informativa d’Hisenda i Serveis Generals i del Ple de l’Ajuntament previst pel 19 de febrer. Pel que fa a la moratòria de 6 mesos, s’aprovarà per decret de la regidora d’Hisenda per modificar el calendari de cobraments.

Les dues línies es concreten en quatre accions:

  • Moratòria fiscal. Es tracta d’una mesura amb la què l’Ajuntament de Reus és pioner. Una moratòria fiscal de 6 mesos dels rebuts de brossa comercial i terrasses. El pagament dels rebuts d’ocupació de via pública, i pagament dels rebuts del servei de brossa comercial s’ajorna fins el 5 d’octubre, enlloc del 5 d’abril com estava previst. La mesura beneficiarà bars i restaurants que tenen terrassa, i totes aquelles activitats econòmiques que tenen servei de recollida de brossa comercial: establiments de restauració, comerços, indústries, etc…
  • Exempció fiscal de terrasses: El Govern proposa al Ple de l’Ajuntament l’exempció fiscal de la taxa d’ocupació de via pública als establiments de restauració amb terrassa durant els tres primers mesos de 2021. Aquesta mesura comporta un cost aproximat de 55.000 euros per l’Ajuntament.
  • Exempció fiscal als marxants: Es proposa l’exempció fiscal de la taxa d’ocupació de via pública als paradistes del mercat de marxants. L’exempció també serà la corresponent al primer trimestre d’enguany. En total, la mesura comporta per als marxants un estalvi aproximat de 50.000 euros.
  • Exempció fiscal de la brossa comercial: El Govern proposa al Ple l’exempció fiscal dels imports de la taxa de recollida comercial dels tres primers mesos de 2021 a les activitats econòmiques que han hagut de tancar totalment o parcialment com a conseqüència de les mesures de prevenció de la pandèmia: gimnasos, centres comercials, bars i restaurants, etc… Aquesta mesura tindrà un impacte de 235.000 euros.

Pagament fraccionat

Aquells contribuents que estan acollits al termini especial (que han sol·licitat pagar tots els impostos de manera fraccionada amb 10 quotes al llarg de l’any) cobraran el primer rebut, el 5 de febrer, tal i com estava previst. L’exempció se’ls regularitzarà a partir del mes de setembre. Si prefereixen optar als beneficis de la moratòria, caldrà que notifiquin que renuncien al pagament fraccionat.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.