L’Ajuntament de Reus reclamarà a la Generalitat les subvencions impagades pel cofinançament de les escoles bressol municipals

L'Ajuntament de Reus reclamarà a la Generalitat les subvencions impagades pel cofinançament de les escoles bressol municipals

L’Ajuntament de Reus reclamarà a la Generalitat de Catalunya l’import de les subvencions que va deixar d’ingressar a partir del 2014 pel cofinançament de les escoles bressol municipals. Reus se suma així a la iniciativa d’altres municipis catalans, i fonamenta la seva reclamació en la normativa vigent, els convenis formalitzats entre les dues administracions i, especialment, en les recents sentències del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que conclouen que la Generalitat té responsabilitat financera en les llars d’infants gestionades pels ajuntaments.

El Govern de Reus té sobre la taula un informe dels serveis jurídics municipals, que avala la reclamació, la qual caldrà fer-la en format de requeriment en primera instància, i de recurs contenciós adminitratiu, en cas que no prosperi.

L’Ajuntament de Reus obre la porta a iniciar converses amb la Generalitat per acordar la quantia final i la millor fòrmula pel pagament de les subvencions impagades.

Segons l’informe de l’assessoria jurídica, la reclamació ha de referir-se a impagaments posteriors a gener de 2014, donat que el dret al reconeixement o la liquidació de les obligacions prescriu, segons la normativa, al cap de 4 anys.

Així mateix, l’informe municipal determina que la quantia de la reclamació haurà de ser de 1.300 euros/plaça, que s’estableix en el darrer conveni que formalitzat entre l’Ajuntament i la Generalitat, el març de 2013 per al curs 2011/2012. A data d’avui, l’import total a requerir per part de l’Ajuntament és de 2.250.300 euros.

A Reus, les escoles bressol municipals han rebut finançament de la Generalitat des de l’inici de funcionament de la primera escola, el curs 2001-2002, fins al curs 2011-2012.

Les escoles bressol municipals de Reus van tornar a obrir totes les aules disponibles a partir del curs 2016-2017, després de 6 anys de no poder-ho fer a causa de la menor demanda de places motivada, principalment, per les conseqüències de la conjuntura econòmica en les famílies. La política de preus, amb una rebaixa de les tarifes durant tres anys consecutius, han posat de manifest la clara tendència del servei municipal a recuperar l’alumnat que havia perdut.

La mitjana de l’ocupació de l’escolaritat de les escoles bressol municipals des del 2014 la següent:

• 2014: 390 alumnes
• 2015: 423 alumnes
• 2016: 459 alumnes
• 2017: 459 alumnes

A més, la política de preus s’acompanya d’una línia de subvencions per a les famílies amb més dificultats econòmiques. La meitat de les famílies usuàries de les escoles bressol municipals reben subvenció de l’Ajuntament.

La regidora d’Ensenyament i Política Lingüística, M. Dolors Sardà, atendrà els mitjans de comunicació interessats, aquest dimecres, 17 de gener a les 12:00h al palau municipal.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.