L’art transforma els espais comercials buits dels ravals

Quinze artistes del territori, alumnes de l’Escola d’Art i Disseny de la Diputació i alumnes del Col·legi Sant Josep han portat l’art fins els aparadors buits de 18 locals comercials dels ravals de Sant Pere i Robuster per fer-los més visibles i omplir-los de vida a l’espera que nous emprenedors els tornin a obrir. La ruta artística “l’Art transforma els Ravals”, promoguda en el marc del projecte Reus Espais Vius de l’Ajuntament de Reus -a través de la regidoria d’Empresa i Ocupació-, s’ha inaugurat aquest matí amb la presència de l’alcalde de Reus, Carles Pellicer; la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó; la delegada del Govern de la Generalitat a Tarragona, Teresa Pallarès; i el regidor d’Empresa i Ocupació, Carles Prats, acompanyats d’altres membres de la corporació i de la comissària de l’exposició, Meritxell Perpinyà. També hi han participat els artistes que exposen les seves obres i nombrós públic que s’ha anat afegint al llarg del matí a la jornada festiva, que ha comptat amb l’acompanyament musical dels estudiants de l’Escola de Música del Centre de Lectura i del grup Le Meme.

L’acte s’ha iniciat amb els parlaments de les autoritats per donar pas just després a una ruta pels aparadors, que s’han descobert d’un en un. Els propis artistes han estat els encarregats d’explicar les seves obres. També s’han repartit tiquets d’un euro per consumir als establiments col·laboradors en l’acte: Lizarran, L’Espigueta, Hervibore i la Glòria.

Cada aparador explica un concepte relacionat amb una problemàtica medi ambiental o social i les obres s’han realitzat a partir dels residus que generem les persones en la nostra quotidianitat a partir dels missatges recollits en la campanya Com tranformaries el món?, que va recollir més de 1200 propostes de la ciutadania aquest estiu.

Tot plegat una festa de benvinguda per l’exposició i ruta, que es podrà visitar fins que els locals es vagin emplenant amb nous negocis.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.