L’Arxiu Municipal incorpora el fons documental de l’escultor Modest Gené

El fons documental de l’escultor reusenc Modest Gené (Reus, 1914 – Bata, Guinea Equatorial, 1983) s’ha incorporat aquest novembre a l’Arxiu Municipal de Reus, després de l’acord amb la família de l’artista. Aquest fons ha estat preservat al Museu de Reus des de l’any 2010, en què hi va entrar conjuntament amb el fons escultòric fins llavors conservat per les seves filles.

En aquells moments el museu reusenc va organitzar l’exposició “Modest Gené, un escultor entre dos mons” (del 3 de juny de 2010 al 2 d’abril de 2011, després d’una pròrroga), comissariada pel crític i estudiós reusenc Joan Abelló. També es va editar el llibre catàleg de la mostra, en què es van utilitzar un volum significatiu dels documents que ara passen als fons de l’arxiu reusenc. En bona part, es tractava de documentació inèdita i a través de la qual es va poder ampliar el coneixement sobre el conjunt de la seva obra.

Ara l’Arxiu Municipal iniciarà una tasca d’inventari, documentació i catalogació de tot el fons, cosa que permetrà conèixer amb més detall aquest conjunt de documents que fins ara estaven pendents d’analitzar-se.

El regidor d’Hisenda i Recursos Generals, Joaquim Enrech, ha agraït a les filles de l’artista, Carme i Glòria Gené, el fet de facilitar les gestions perquè el fons documental es pugui preservar degudament a l’Arxiu Municipal i es pugui posar a disposició d’estudiosos, investigadors i la ciutadania en general. Enrech ha afegit que Modest Gené ha estat un dels artistes més rellevants de la història de Reus i ha recordat que la seva obra es pot trobar a diferents intervencions arquitectòniques de la ciutat i també a elements patrimonials com els passos de la Setmana Santa, tant a Reus com a d’altres ciutats.

Les filles de Gené han explicat que en aquest fons es poden trobar diversitat de documents, des de cartes personals fins a fotografies i documentació administrativa relacionada amb la trajectòria professional i personal de l’artista.

Durant l’acte de presentació del fons documental de Modest Gené també han intervingut l’arxivera municipal, Elisenda Cristià, i el director del Museu de Reus, Marc Ferran, els quals han destacat que amb el trasllat d’aquest fons des del Museu a l’Arxiu es fa un pas en la línia de donar un tractament tècnic adequat al patrimoni documental, tot diferenciant-lo del patrimoni escultòric que, en el cas de Modest Gené, queda dipositat al Museu.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.