L’Arxiu Municipal incorpora nous documents provinents de donacions de particulars

Arxiu Municipal Reus

L’Arxiu Municipal incrementa els documents del seu fons amb donacions de particulars, fet que permet contribuir a la preservació del patrimoni documental de la ciutat. La regidora de Participació, Bon Govern i Serveis Generals, Montserrat Flores, serà l’encarregada de signar els cinc contractes de donació i d’una cessió en comodat.

De la documentació que ingressa a l’Arxiu destaquen els documents produïts i rebuts per Ramon Vidella (compresos entre els anys 1878 i 1975), entre les quals s’hi pot trobar correspondència, documentació comptable, títols de propietat, escriptures i documentació de caire judicial. D’altra banda, la donació de documents d’Emília Briansó (datats entre els anys 1881 i 1990), han estat produïts i reunits per ella mateixa en l’exercici de les activitats i funcions com a professional dedicada al món de la música, mentre que Anna Figueras dona un conjunt de documents relacionats amb empreses reusenques.

Les altres tres donacions estan integrades per documentació relativa al període de la Guerra Civil, entre d’altres. Guillem Alonso fa una donació de documentació del seu pare corresponent al moment bèl·lic i del Banc de Reus. Ramona Torruella fa una entrega de correspondència, entre un pres de la presó de Pilats i la seva família, així com a documentació de caire familiar. Finalment, Pepita Roig formalitza la donació del dietari del seu pare, escrit entre 1938 i 1944, que també va viure d’aprop la Guerra Civil.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.