L’Associació d’Alzheimer Reus i Baix Camp donarà servei descentralitzat a tota la comarca

L’Associació d’Alzheimer Reus i Baix Camp donarà servei descentralitzat a tota la comarca

L’Associació d’Alzheimer Reus i Baix Camp ha arribat a un acord amb la major part dels municipis de la comarca per descentralitzar el seu servei i desplaçar-se periòdicament a cada un dels pobles que s’han sumat a aquesta iniciativa. L’objectiu és atendre i donar suport a les persones amb Alzheimer i als seus familiars de forma descentralitzada.L’Alzheimer és una de les formes més freqüents de demència. Actualment 1’2 milions de persones pateixen Alzheimer a l’estat espanyol mentre que a Catalunya s’estima que hi ha més de 70.000 casos.

 Aquest servei neix després que l’Associació d’Alzheimer Reus i Baix Camp va detectar les dificultats de persones i familiars afectats per la malaltia per desplaçar-se a Reus. És per aquest motiu, segons Maria Jesús Lerín, directora i coordinadora del projecte, que va nèixer el projecte Baix Camp amb l’objectiu d’apropar els serveis de l’entitat als municipis que s’han adherit a l’acord, que es posarà en marxa a partir del 2019 i que donarà servei, principalment, als municipis mitjans i petits de la comarca. 

 L’acord entre l’associació i els diferents municipis preveu que un professional especialitzat en demències de l’associació es traslladarà als pobles del Baix Camp de forma periòdica per treballar conjuntament amb els diferents ajuntaments, establint un punt d’informació a cada municipi.

 Com a conseqüència d’aquest acord, l’alcalde de l’Aleixar, Antoni Abelló, ha signat aquesta setmana, juntament amb Maria Jesús Lerín i amb Ananda Garcia, psicòloga de l’associació, el conveni que vincula ambdues entitats i que en el cas de l’Aleixar es traduirà en què el segon dilluns de cada mes, de 3 a 5 de la tarda, la treballadora social Cristina Solé serà a l’Aleixar per oferir suport i informació a totes les persones afectades per aquesta malaltia que ho demanin.

 A més, l’Aleixar també dóna suport, a través de l’associació del Baix Camp, a la CEAFA (Confederación Española de Alzheimer), entitat que té com a objectiu que tots els ajuntaments es declarin solidaris amb l’Alzheimer per tal de sensibilitzar i conscienciar en relació a la problemàtica existent relativa a aquesta malaltia i a les conseqüències que provoca.

 

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.