L’e-catàleg de la Diputació de Tarragona augmenta els ajuts als ajuntaments per contractar actuacions culturals i festives aquest 2020

e-catàleg

La institució destina enguany 1,5M€ per al conjunt de municipis de la demarcació de Tarragona. A més de finançar les programacions, aquest servei fomenta l’activitat dels més de 1.700 grups artístics i culturals que actualment hi estan inscrits

L’e-catàleg, la plataforma de la Diputació de Tarragona que facilita als ajuntaments la contractació de grups i artistes per a espectacles i esdeveniments culturals, destina enguany ajuts per import d’1,5M€ per al conjunt d’ajuntaments que els sol·licitin. Amb aquesta partida, que supera en 300.000€ la de l’any anterior, la institució supramunicipal pretén reactivar un sector que, com la resta, també ha hagut d’aturar l’activitat a causa de la pandèmia de Covid-19. La Diputació ja ha obert la nova convocatòria anual perquè els ajuntaments puguin demanar aquests ajuts.

Creat fa més de trenta anys, deu dels quals en versió electrònica, l’e-catàleg (https://www.diputaciodetarragona.cat/ecatalegcultura) és un servei pioner a Catalunya. Gairebé tots els ajuntaments de la demarcació de Tarragona (el 97%) utilitzen aquest gran aparador de propostes lúdicofestives per confeccionar, en major o menor mesura, els seus programes festius anuals, com ara les festes majors. Enguany, aquesta eina que els brinda la Diputació de Tarragona els permet obtenir entre 3.377€ i 8.573 euros l’any per a festes, una xifra que oscil·la segons el nombre d’habitants del municipi sol·licitant, i que beneficia els de menor població. D’altra banda, la subvenció s’incrementa si hi ha nuclis històrics agregats.

“Confiem que les activitats culturals i festives als nostres pobles i ciutats s’aniran normalitzant de manera progressiva, per bé que s’hagin de dur a terme amb totes les mesures de seguretat adients. Des de la Diputació hi contribuïm un any més amb una nova partida per a l’e-catàleg, que hem augmentat en el seu conjunt per tal d’insuflar oxigen a l’àmbit de la cultura, un dels pilars bàsics de l’estat del benestar”, ha assenyalat la presidenta de la Diputació, Noemí Llauradó. De la seva part, el diputat delegat de Cultura, Joan Josep Garcia, ha incidit en els altres grans beneficiaris de l’e-catàleg: “a més de facilitar la programació cultural i festiva dels ens locals, aquest servei representa una potent eina de promoció i contractació dels grups artístics i culturals de la demarcació que hi estan inscrits”.

Un gran ventall de propostes

En l’actualitat, l’e-catàleg inclou 1.724 grups o solistes, des de força coneguts fins a d’altres de recent creació, pertanyents a àmbits ben diversos: música (revetlles, concerts, corals, grups i cantautors…) balls i danses, cinema, conferències, documentals, espectacles de carrer, espectacles familiars, exposicions itinerants, recitals de poesia, tallers, i teatre. Periòdicament es va ampliant amb noves propostes. Entre les darreres incorporacions hi ha Bestebat Batukada, l’animador infantil Gerard Mallorquí, l’orquestra Platea, el grup Sons de Gòspel o l’empresa d’activitats lúdiques Ebreal3.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.