Le Cordon Bleu Madrid aposta per les joves promeses de la cuina en la 9a edició del seu premi nacional

Le Cordon Bleu Madrid aposta per les joves promeses de la cuina en la 9a edició del seu premi nacional

Malgrat la delicada situació actual del sector hostaler i de la restauració, Le Cordon Bleu Madrid ha obert inscripcions per participar en el IX Premi Promesas de l’alta cuina per joves estudiants de tota Espanya

Les escoles de cuina de Tarragona i de tot el país reben en aquests dies, per novè anys consecutiu, l’esperada convocatòria de l’IX Premio Promesas de l’alta cuina de Le Cordon Bleu Madrid. Es tracta d’un certamen de referència en Espanya que ofereix als estudiants de cuina d’últim curs de tot el país l’oportunitat de seguir formant-se com a grans professionals de la gastronomia en una de les escoles d’alta cuina més prestigioses de l’món.

Amb aquest certamen, Le Cordon Bleu Madrid torna a mostrar el seu compromís amb la gastronomia espanyola, en una cita que un any més busca reconèixer el talent i fomentar el desenvolupament professional dels joves cuiners de país. Més encara aquest any, en què la restauració està patint un duríssim revés per la conjuntura sociosanitària mundial, de manera que l’Escola Le Cordon Bleu vol contribuir al fet que els joves estudiants no perdin l’esperança i segueixin formant-se per lluitar per mantenir la hostaleria com un sector referent en els propers anys.

Com assegura Rosario Barris, directora de Le Cordon Bleu Madrid: “Aquest Premi és un trampolí per a aquells cuiners novells que busquen seguir creixent i aposten per l’alta cuina amb valors. En un moment tan dur per al nostre sector, volem fer l’esforç de seguir invertint en aquest certamen, perquè cap talent perdi l’oportunitat de guanyar el premi, evolucionar i formar-se a el més alt nivell. Perquè creiem que aquesta pandèmia no ha de suposar un impediment ni un fre per al desenvolupament del seu potencial i de les seves motivacions professionals “.

El Premio Promesas de l’alta cuina és un certamen d’àmbit nacional adreçat a estudiants menors de 25 anys que estiguin cursant l’últim any de formació en cuina en qualsevol centre de l’ país i que destaquin per la seva passió i la seva visió de la cuina com una forma de vida. El concurs els ofereix l’oportunitat de seguir formant-se en una de les escoles més prestigioses de el món a través de dues beques a el primer i segon classificat de 23.000 i 8.500 euros, respectivament, i potenciar així les seves capacitats i qualitats culinàries. I per a les escoles, l’organització premiarà l’esforç dels centres amb una ajuda econòmica de 1.500 € que es lliurarà a centre de el primer classificat.


Un exigent camí per aconseguir el IX Premio Promesas de l’alta cuina de Le Cordon Bleu Madrid

La convocatòria de el premi estarà oberta fins al proper 14 de desembre. Fins llavors, els candidats podran presentar les seves sol·licituds de participació bé a través del seu centre de formació, bé de manera individual, al costat de diversos documents personals, carta de motivació i carta de recomanació de la seva escola. En ambdós casos, s’haurà de presentar la documentació al mail premiopromesas@ufv.es.

Seran un màxim de 50 els seleccionats de tot Espanya que continuaran la competició i que es donaran a conèixer el proper 17 de desembre, elegits per criteris de vocació, capacitat de lideratge, expedient acadèmic, talent i bona predisposició cap a la feina. En aquesta fase, els 50 candidats hauran d’enviar abans de l’28 de gener una recepta i un vídeo de participació, que a més podrà votar tota persona interessada a través de les xarxes socials de Le Cordon Bleu i ajudar així a la seva selecció per a la final.

El 26 de febrer es comunicarà oficialment qui són els 10 finalistes que s’enfrontaran en una gran final celebrada a la seu de Le Cordon Bleu Madrid el 13 d’abril, en la qual hauran d’elaborar un plat amb ingredients comuns i presentar-lo davant un jurat. En edicions anteriors, ha estat presidit per algunes de les nostres grans celebritats de la gastronomia, com Joan Roca, Diego Guerrero, Martín Berasategui o Andoni Luis Aduriz. Un plat amb el qual hauran de mostrar la seva destresa, creativitat i qualitat en el tracte del producte per sorprendre el jurat i convertir-se en futura promesa nacional de la cuina.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.