Les Biblioteques de Reus enceten un nou curs amb un balanç de més de 26.000 usuaris durant els mesos d’estiu

Les Biblioteques Municipals de Reus enceten un nou curs amb el lema “Obertes a l’experiència” i la Biblioteca sobre rodes i amb un balanç de més de 26.000 usuaris durant els mesos de juliol i agost. 

Una part important dels visitants dels mesos de juliol i agost són els assistents a la intensa programació d’activitats de l’estiu, que pretén incloure el llibre i la lectura com una important opció del temps de lleure i de vacances. Enguany Biblioteques amb la  DO Catalunya (realitzat els dilluns de juliol a la BCXA) ha comptat amb més de 500 participants, gairebé els mateixos que Biblioteques Chillout amb els nostres músics, que, amb la coordinació de Jordi Sugranyes, s’ha consolidat en la seva quarta edició els dilluns d’agost a la BPA, amb un total de 450 assistents.

Altres activitats que s’han mantingut a bon ritme d’assistents han estat les tardes d’estiu a la BPA amb els tallers «Qui la ballarà? Descobrim la Roseta Mauri» a càrrec de Còdol Educació i «Bibliovinyetes» amb Francesc Miguel,  han mogut un total de 332 persones.

Per la seva banda el joc de lectura que cada estiu organitzen les Biblioteques Municipals, enguany ha anat sobre el tema de «L’aigua», ha comptat amb la participació d’alguns dels Casals d’estiu de la nostra ciutat i ha implicat un total de 370 participants.

Aquest estiu, a més, s’ha realitzat un taller d’escriptura creativa conjuntament amb el Casal de Joves la Palma, realitzat per Rosa Pagès, i el programa ARTER de la Central de Biblioteques de Tarragona que ha promogut accions a l’entorn d’artistes del territori. Dins d’aquest programa s’ha fet l’exposició «L’arquitectura modernista del Camp de Tarragona» de la Diputació de Tarragona, i la conferència sobre Jujol de Josep M. Buqueras, i que han suposat un total de 77 assistents.

Obertes a l’experiència
Amb aquest lema es vol animar a totes les persones, lectores o no, que s’animin a fer ús de les Biblioteques Municipals, a obrir-se davant l’experiència de trobar-se en uns espais agradables i utilitzar els serveis lliures i gratuïts que ofereixen i a gaudir-ne. En un doble sentit, les mateixes Biblioteques s’obren a fer que l’experiència dels lectors i lectores sigui cada dia millor.

Aquesta setmana reprenen les activitats Biblioteca sobre rodes” que tal i com han fet des del mes de febrer, es traslladen amb una foodtruck per a servir llibres i lectura a diversos punts de la ciutat. El dimarts 17 de setembre de 10:00 h a 13:00 h seran a l’Hospital de Sant Joan, on faran préstec i promoció de les activitats a la comunitat de pacients i professionals i al grup de malalties neurodegeneratives. El dimecres 18 seran a la Plaça Abat Oliba durant la tarda de 15 a 18h amb l’Escola Rubió i Ors i el públic en general i dijous 19 al matí, tornaran a Mas Carandell amb la seva comunitat educativa i la de l’Institut Gaudí. En aquesta ocasió, a les 11:00 h del matí es farà la presentació del llibre “El Gaudí que no ens han explicat” i el seu autor Joan Torres, en col·laboració amb la Central de Biblioteques de Tarragona, obert a a tot el públic en general.

Aquesta mateixa setmana reprèn també l’hora del conte amb la narració de la llegenda “La Pastoreta i la Mare de Déu” en motiu de la Festa Major. El dimecres 18 a les 17:30 h dins els “Contes a cau d’orella” de la Biblioteca Central Xavier Amorós i el dijous 19 a les 17:30 h dins el programa “La cotorra m’ha dit…” de la Biblioteca Pere Anguera.

Les biblioteques des del dijous 12 de setembre tornen a obrir les tardes de divendres i els dissabtes al matí.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.