Les Biblioteques Municipals presenten la programació estable per al nou curs 2020-2021

Les Biblioteques Municipals presenten la programació estable per al nou curs 2020-2021

Les Biblioteques Municipals de Reus han presentat aquest dijous la seva programació estable per al curs 2020-2021, que té com a principal novetat la realització d’un club per a joves, batejat com a « Paraules violetes», conduït per la jove Laia Pérez i la creació de nous clubs en format cent per cent digital

La programació d’activitats s’ha fet a partir de la revisió de la programació de l’any anterior, de la qual van gaudir en total al voltant de 1.000 persones, donant continuïtat a les accions que han tingut millor acollida durant tot el curs i tenint en compte les circumstàncies de la pandèmia de la COVID19, que han portat a buscar elements de suport digital que permetin donar continuïtat a les trobades. Així i tot, també s’han generat noves iniciatives totalment digitals per a la lectura de clàssics universals i de viatges.

El regidor de Cultura i Política Lingüística, Daniel Recasens, ha explicat que “en un entorn d’incertesa i inestabilitat, la lectura aflora com una activitat a cavall entre l’experiència personal i interioritzada que ens evadeix de les inquietuds, i la socialització com a base del nostre benestar emocional. «Llegeix, gaudeix!!» és una recomanació per ser feliç que emana de les Biblioteques Municipals de Reus i ha inspirat tota la programació estable del nou curs 2020-2021”.

Per altra banda, la nova programació també intenta oferir activitats per alguns dels serveis que la pandèmia priva d’utilitzar com és l’espai dels bebès (el Formiguer o el Niu de lletres) i el de la premsa, que caldrà reprendre més endavant. Finalment aquest curs hi ha un parell de propostes innovadores adreçades als joves i conduïda per joves: «Paraules violetes» i «Viu un llibre» del Servei de Biblioteques de la Generalitat.

Els clubs de lectura són el pal de paller de la programació estable, ja que són una activitat que ha anat creixent al llarg dels anys i ampliant la seva temàtica, de tal manera que ara mateix hi ha una oferta de 17 clubs per a 3 tipus de lectors: per a lectors que comencen, per a lectores que volen aprofundir, i finalment, per a persones que volen experimentar. Cada club té la seva moderadora, que en la majoria de casos és personal propi de la biblioteca o col·laboradors especialitzats en diferents gèneres com la Montse Farrés pel club de poesia, la Carme Coca pel de teatre o l’Enric Aguadé pel club B, tots ells coordinats per la bibliotecària Marta Mallafrè i el bibliotecari Santi Jiménez, que s’ocupa de llibre infantil.

Fins ara la característica principal dels clubs ha estat la de trobar-se físicament per a conversar sobre l’obra llegida i aportar l’experiència personal. Tot i que aquest element vol mantenir-se per al curs vinent, s’han buscat mesures per a fer-los compatibles amb les indicacions sanitàries de cada moment, com el fet de realitzar-los en espais exteriors o la de dotar-los de plataformes digitals de suport per si arriben nous confinaments. Així i tot les BMR  també han engegat dues propostes cent per cent digitals per animar nous públics a participar sobre obres clàssiques universals i de viatges que conduirà la bibliotecària Victòria Rodrigo.

Tots els clubs funcionen amb una trobada mensual en la qual es debat el llibre que s’ha llegit durant el mes anterior, i que en la majoria dels casos proporcionen les mateixes biblioteques a partir del fons propi, o el d’altres biblioteques a través del servei de Préstec Interbibliotecari. Les inscripcions es poden fer al web http://biblioteques.reus.cat

«Llegeix, gaudeix!! Biblioteques Municipals de Reus » vol remarcar la idea que en un entorn d’incertesa i inestabilitat, la lectura aflora com una activitat a cavall entre l’experiència personal i interioritzada, que ens evadeix de les inquietuds, i la socialització com a base del nostre benestar emocional.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.