Les Cambres de Comerç de Catalunya demanen que es compensin les pèrdues del sector del comerç i la restauració provocades per les noves mesures

Les Cambres de Comerç de Catalunya demanen que es compensin les pèrdues del sector del comerç i la restauració provocades per les noves mesures

Des de les Cambres de Comerç es demana al Departament de Salut que posi en marxa el més aviat possible els tests ràpids per poder tenir majors aforaments als establiments i garantir la seguretat en la mobilitat

El tancament de bars i restaurants durant mínim 15 dies anunciat pel Govern i la reducció de l’aforament al 30% del comerç han deixat el sector en estat crític quan encara no s’havia recuperat de l’aturada de l’estat d’alarma i d’una temporada turística desastrosa.

És per això, que des de les Cambres de Catalanes, tot i que s’entenen les mesures aplicades per controlar l’onada de contagis de la Covid-19, es reclama amb urgència que es compensin, amb ajuts directes als sectors afectats directament i a les seves cadenes de subministrament, les pèrdues provocades per aquestes noves restriccions per evitar el tancament definitiu de molts d’aquests establiments i la destrucció de milers de llocs de treball.

Durant aquests mesos de pandèmia s’ha demostrat que els propietaris dels establiments comercials i de restauració han estat a l’alçada i han fet les inversions necessàries per mantenir les mesures de seguretat i el desenvolupament de la seva activitat amb les màximes garanties i recorda que no han estat ni l’origen ni focus de transmissió.

En aquesta sentit, les Cambres demanen que es puguin allargar els ERTOs durant tot aquest nou rebrot, així com estendre la mesura fins a finals de 2021. Així mateix es reclama que es defineixin el més aviat possible on es destinaran els 40 milions d’euros anunciats per pal·liar els efectes de la crisi.

Aquestes noves mesures no seran suficients si no van acompanyades d’un major control en la prevenció. És per això, que les Cambres insten al Departament de Salut a que posi en marxa el més aviat possible els test ràpids massius per tal de poder tenir majors aforaments i donar seguretat en la mobilitat.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.