Les entitats comercials de la ciutat sumen esforços per col·laborar amb la lluita contra l’Alzheimer

Les entitats comercials de la ciutat: el Tomb de Reus, la Unió de Botiguers de Reus, l’Eix Comercial Prim Sunyer i els Mercats de Reus, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Reus a través de l’Agència de Promoció de Ciutat, sumen esforços aquest mes de setembre per col·laborar amb l’Associació d’Alzheimer de Reus i acon seguir diners per destinar a la lluita contra aquesta malaltia. 

Les activitats se centraran en tot un seguit d’accions que tindran lloc el pròxim dissabte dia 21 de setembre a la plaça d’Evarist Fàbregas.

A més, ja des d’aquest mateix dilluns dia 16 de setembre, els establiments comercials col·locaran un vinil als seus aparadors amb la “R” representativa de l’Associació de l’Alzheimer i repartiran flyers informatius de les activitats als seus clients. 

D’altra banda, amb motiu de la commemoració del Dia Mundial de l’Alzheimer la façana del Gaudí Centre s’il·luminarà de color verd.

Les activitats
Les activitats organitzades per a centrar la col·laboració amb l’Associació d’Alzheimer de Reus es concentraran el dia 21 de setembre, durant tot el dia, a la plaça d’Evarist Fàbregas.

  • D’11:00 h a 13:30 h Atraccions infantils, inflables, circuits amb bici i llits elàstics. Tiquets 1,5 €.
  • A les 12:00 h Presentació institucional a càrrec de la presidenta de l’Associació, l’Alcalde de Reus i associacions de comerciants. En finalitzar hi haurà una actuació dels Xiquets de Reus.
  • A les 14:00 h II Concurs de Paelles i Arrossos organitzat pel Casal Despertaferro. Tiquets 15 € (venda anticipada al Casal 12 €)

Actuació de “Los Ritmos de Rumba” a càrrec de Sabor Rumba Catalana.

  • A les 18:00 h Actuació de dansa a càrrec de Souldance.

Exhibicions artístiques a càrrec de la Jove companyia de Dansa del Centre de Lectura.

Berenar gratuït amb coca i xocolata

  • 19:00 h Actuació del cantautor reusenc Ariel Santamaria.
  • 20:00 h Actuació musical del reusenc Joan Masdeu.
  • 20:30 h Batucada a càrrec de Reusamba 2.0.

L’Associació d’Alzheimer
L’Associació d’Alzheimer i altres trastorns neurocognitius de Reus i Baix Camp és una entitat sense ànim de lucre constituïda per treballar contra els efectes de la Malaltia d’Alzheimer a la comarca del Baix Camp, es constitueix el dia 23 de novembre de 2003, a la ciutat de Reus.

L’Associació d’Alzheimer i altres trastorns neurocognitius de Reus i Baix Camp és una entitat de reconeguda trajectòria a Reus i a la comarca, així com a nivell de l’àmbit autonòmic i de l’estat espanyol. Des del 2003 fa una tasca de responsabilitat amb el col·lectiu afectat per l’Alzheimer. Les activitats que desenvolupa van adreçades a les persones diagnosticades de la Malaltia d’Alzheimer i d’altres demències; així com, també adreçades als seus cuidadors, principalment familiars. També fa una labor molt important envers a la ciutadania en general, oferint gratuïtament un servei d’informació, orientació i assessorament vers la problemàtica.

L’Associació amb l’objectiu d’afavorir la qualitat de vida de les persones afectades va crear un programa d’estimulació cognitiva i físic-funcional pioner a la província,

El programa comporta un tractament d’estimulació i una atenció integral adreçada a la persona afectada per la malaltia i als cuidadors familiars implicats, oferint una atenció i seguiment professional interdisciplinar i multidisciplinar.  El programa fa servir una metodologia d’atenció centrada en la persona i el model retrogenètic.

A més a més, ha estat nombrada Entitat d’Utilitat Pública (2009), Centre Diürn Especialitzat en Alzheimer: Acreditat per  Cuidados de Demencias sin Sujeciones. Centre Acreditat per CEAFA segons el model Fundación María Wolff (2016), i pel PREMI Imserso-Infanta Cristina 2009. Premio al Mérito Social. A la vegada, l’Associació també és membre de CEAFA(Confederación Española de Asociaciones de Personas con la enfermedad de Alzheimer y otras demencias) i membre de COCEMFE (Confederación Española de personas con discapacidad física y orgánica).

En l’actualitat, l’Associació compta amb un total de 269 socis i 15 voluntaris.

L’Alzheimer en xifres
Hi ha 1.200.000 persones diagnosticades d’Alzheimer a Espanya i es considera que entre un 30% i 40% de persones que tenen la malaltia, no estan diagnosticades.

A la província de Tarragona hi ha unes 7.000 persones diagnosticades, tenint en compte que cal afegir els casos no diagnosticats.

L’OMS confirma que cada 3 segons es diagnostica un nou cas de demència al món, essent més d’un 70% d’aquests casos d’Alzheimer. Preveu que l’any 2.050 es multipliqui per un 300% les persones amb Alzheimer.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.