Les Escoles d’Art de Reus i Tortosa participen al festival ‘A Cel Obert’

Del 7 al 9 d’octubre Tortosa acollirà la 9a edició del Festival d’Intervencions Efímeres “A Cel Obert”, una cita que congrega anualment professionals del món de l’art, el disseny i l’arquitectura i que aquest any té el ritme com a tema principal. L’Escola d’Art i Disseny de la Diputació a Reus i l’Escola per l’Art i la Cultura de la Diputació a Tortosa participen al certamen amb dues intervencions artístiques: una ubicada a la Plaça Sant Joan i l’altra, al Claustre de l’equipament formatiu i cultural de la Diputació a Tortosa.

Koburi és el títol de la proposta de Cecilia M. Casas, estudiant d’Arquitectura Efímera a l’Escola d’Art i Disseny de la Diputació a Reus. En japonès, Koburi significa pluja lleugera, un ritme suau però caòtic alhora. La instal·lació que ens proposa Cecilia M. Casas està elaborada a partir de diversos materials, se centra en el ritme que evoca la pluja i convida als visitants  a interacturar-hi.

Sota el títol A la Clara Nit hi trobarem el projecte ideat per l’Escola per l’Art i la Cultura i produït per l’empresa Arenas Posibles, amb la col·laboració de joves i infants del nucli antic de Tortosa i del Grup Esplai Blanquerna. Volums i escultures de sorra que representaran un fragment de l’obra “ A la Clara nit”, del músic Felip Pedrell.

Valorar el patrimoni arquitectònic i cultural

“A Cel Obert” pretén fomentar l’interès de la ciutadania cap al patrimoni arquitectònic i cultural de la ciutat i converteix espais històrics de Tortosa en escenaris de creacions artístiques ideades per professionals del món de l’art, el disseny i l’arquitectura. En aquest sentit, trobarem creacions en espais tan singulars com el Convent de Santa Clara, l’església de la Reparació, el Parador de Tortosa, el Palau Oriol o el Palau Despuig, entre molts altres. El fil conductor de l’edició del 2022 és el ritme, en commemoració del centenari de la mort del músic i compositor tortosí Felip Pedrell.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.