L’Escola de Lletres del Centre de Lectura recull el 44è Premi El Balcó d’Òmnium Cultural del Tarragonès

Alumnes, professores i professors, membres de la junta i de la direcció de l’Escola de Lletres de Tarragona han participat en l’acte d’entrega de la 44a edició del Premi El Balcó que entrega Òmnium Tarragonès.

En un acte que s’ha dut a terme al jardí del Teatre Metropol, i en presència d’un grup reduït de persones —entre elles diversos alumnes de l’Escola que hi han assistit, en alguns casos, gairebé des dels seus inicis— una representació de l’entitat ha recollit aquest premi, que l’entitat recull a les portes de la celebració del seu 20 aniversari.

Aquest és un guardó que els representants de l’Escola recullen “immensament contents i satisfets” i manifesten que aquest premi “remarca la feina incansable dels alumnes per aprendre cada dia i per seguir apostant pel projecte i també per la tasca que han fet tots els professionals que han aportat el seu gra de sorra al projecte i que no han desistit, fins i tot en els moments més complicats”.

La que durant dues dècades ha estat directora de l’Escola de Lletres i gran impulsora del projecte, Lurdes Malgrat, ha destacat la gran tasca de tots, alumnes i professors, per a “seguir endavant i lluitar per al foment de la literatura”. En la seva intervenció, Malgrat ha agraït a tots els col·laboradors, professors, membres de la junta i alumnes que han permès que el projecte hagi seguit endavant, “fins i tot en els moments complicats” i ha remarcat la idea “d’una ciutat literària” que, des de sempre, ha seguit l’Escola.

Per la seva banda, la nova directora de l’Escola de Lletres, Maria Roig, ha volgut posar en relleu la “inestimable” tasca de Lurdes Malgrat per seguir endavant en el projecte i garantir una Escola de Lletres “oberta a la ciutat, a la cultura en tots els sentits i en la promoció de la lectura i l’escriptura”. Roig apunta que l’entitat “seguirà en la mateixa direcció”, amb el foment dels eixos de “la cultura i la literatura, que han estat tan importants en els darrers mesos i que, per a nosaltres, són un veritable eix de treball i de vida”.

Entrega del guardó El Balcó d’Òmnium Tarragonès

El jurat del Premi el Balcó d’Òmnium Cultural del Tarragonès ha decidit atorgar el guardó a l’Escola de Lletres per la seva tasca d’acollir i formar alumnat interessat en el món de l’escriptura, la lectura i la creació literària.

Amb aquest guardó, Òmnium Cultural reconeix “la trajectòria i feina incansable” de l’Escola, tal com han destacat la presidenta d’Òmnium Cultural del Tarragonès, Rosa Maria Codines i l’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, que han destacat que, des de les seves aules, l’Escola de Lletres “aconsegueix irradiar cultura i respecte per la llengua catalana”.

Des de l’Escola de Lletres volem agrair aquestes paraules, que defineixen la voluntat d’una entitat sense afany de lucre que neix l’any 2002 amb l’objectiu d’acollir i formar alumnat interessat en el món de l’escriptura, la lectura i la creació literària.

Avui dia —en el moment que l’entitat s’acosta a la celebració del seu 20 aniversari— l’Escola de Lletres acull un programa de cursos estables en diferents punts de la ciutat, a més a més d’organitzar monogràfics, tutories personalitzades, recitals i tota mena d’activitats per a fomentar l’escriptura, la lectura, la llengua i la literatura.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.