L’Escola d’Hoteleria i Turisme de Cambrils i Forn Sistaré estrenyen els llaços

La relacio i col·laboració del Forn Sistaré amb l’Escola d’hoteleria i Turisme ve de lluny, però mica amb mica amb els anys, s’ha anat fent cada vegada més estreta. Des de petites col·laboracions anant a l’Escola a fer alguna conferència o xerrada sobre el pa, a fer actes conjunts, a tenir com a forma habitual alumnes de l’Escola en pràctiques o fins i tot contractats, i la creació de la Beca Sistaré per ajudar als millors expedients de cada any a seguir formant-se o adquirir coneixements i materials.

Assumpció Vilella, cap de l’àrea de forneria, ha estat una de les persones que aquesta setmana passada ha treballat a l’obrador, i que des de sempre ha mantingut una estreta relació amb el Forn Sistaré, comenta que “És molt important que a les escoles professionals creem sinergies amb les empreses que donaran feina als nostres alumnes.

Vilella comenta que Per nosaltres això es fonamenta en 4 pilars:

1 conèixer les empreses

2 que els alumnes hi puguin fer les pràctiques del curs

3 que els professors hi poguem anar a fer estades formatives de reciclatge, de manera que et tornen a connectar amb l’empresa, amb els canvis del moment… ara per exemple, en el cas de la forneria s està millorant molt amb la qualitat i varietat de les farines i també amb els processos que són mes lents.

4 que els convidem a participar a les activitats a l’escola. D’aquesta manera l’aprenentatge i l’entrada al món laboral són un sol camí.

Vilella recorda que al Forn Sistaré a més, sensibles amb l’aprenentatge, han Creat una beca per als nostres alumnes: una dotació econòmica perquè quan surtin de la nostra escola es segueixin formant!”

Per la seva banda, des del Forn Sistaré, el Xavier Pàmies destaca que “El fet de generar aquesta transferència de coneixements amb els professors de l’Escola, fa que ells puguin veure la realitat de les necessitats de les Fleques Professionals, alhora que els actualitza en  les tendències i formes de gestionar una producció.

A la vegada, a nosaltres també ens arriben les inquietuds dels seus alumnes.

Estar clar que és una forma de valoritzar l’ofici i l’aprenentatge.

Molts cops parlem de la Formació Dual i aquesta comença per la Formació dels propis formadors.

Estem oberts a poder seguir col·laborant a mb les escoles de formació per ajudar a créixer els nous Forners. 

És necessari que es recuperi la figura de l’aprenent, sobretot en oficis en que l’experiència és cabdal.

I com sempre agraïm l’interès i la implicació de l’escola d’Hoteleria i Turisme de Cambrils i als seus professors  Sra. Assumpció Vilella  i Sr. Roger Soler per la seva voluntat.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.