L’Escola i Conservatori de Música de la Diputació de Tarragona homenatja María Luisa Anido

Una exposició, una taula rodona i un concert són alguns dels actes que ha organitzat l’Escola i Conservatori de Música de la Diputació de Tarragona per homenatjar la guitarrista i compositora María Luisa Anido, més coneguda com “Mimita”, amb motiu del 25è aniversari de la seva mort. Els actes tindran lloc els dies 6 i 7 de maig sota el títol “María Luisa Anido, el llegat tarragoní” i comptaran amb la participació de músics de renom internacional com Stefano Aruta, María Esther Guzman i Guillem Pérez-Quer.

“Mimita” va néixer a Argentina però va mantenir una estreta relació amb la ciutat de Tarragona, on va morir l’any 1996. Els darrers anys de la seva vida va col·laborar amb l’Escola i Conservatori de la Diputació a Tarragona regularment, on va impartir cursos, va oferir classes magistrals i concerts, a través dels quals l’alumnat i professors van poder gaudir dels seus amplis coneixements musicals i també de la seva personalitat carismàtica.

La proposta “María Luisa Anido, el llegat tarragoní”, que s’ha organitzat des del departament de Guitarra de l’Escola i Conservatori de Música de la Diputació a Tarragona, vol aprofundir en la figura de María Luisa Anido i posar de manifest la importància cabdal que tingué en la interpretació, composició i la pedagogia guitarrística del segle XX. Entre els actes organitzats, s’ha programat una exposició que inclou material inèdit i que neix amb un caràcter itinerant, que permetrà que als centres i escoles de música de la demarcació puguin gaudir-la properament.

La inauguració d’aquesta exposició, el divendres 6 de maig a les 17.30 h de la tarda a l’Auditori Diputació, donarà el tret de sortida al cap de setmana d’actes d’homenatge, amb una taula rodona amb la participació d’antics alumnes de la Dama de la Guitarra i un concert homenatge a càrrec de Carmen Becerra centraran els actes del divendres 6 de maig. Pel dissabte 7 el Conservatori de la Diputació ha organitzat una masterclass dirigida per Maria Esther Guzmán per a l’alumnat de la XI Mostra de Joves Guitarristes i un concert a les sis de la tarda a càrrec de María Esther Guzmán amb la participació dels finalistes de la XI Mostra de Joves Guitarristes de la demarcació de Tarragona.

A la pàgina web de l’Escola i Conservatori de Música de la Diputació a Tarragona s’ha publicat el projecte: ‘María Luisa Anido ‘Mimita’, el llegat tarragoní’ on es recull tot un conjunt de material inèdit de la guitarrista: manuscrits, partitures, escrits personals, cartes, programes i cartells de concerts,  dibuixos i una galeria de fotografies que recorden la seva estreta vinculació amb la ciutat de Tarragona i, especialment, amb el Conservatori de la Diputació.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.