L’Espai infantil Estació del Carrilet de Salou compleix fa 10 anys

L’Espai infantil Estació del Carrilet de Salou compleix fa 10 anys

El centre va ser inaugurat per l’alcalde Pere Granados i els regidors i regidores de la Corporació, el 26 de febrer de 2011 i des d’aleshores funciona com a seu d’activitats lúdiques i pedagògiques, adreçades als nens i nenes de Salou

L’Espai infantil Estació del Carrilet de Salou compleix 10 anys. El centre fou inaugurat per l’alcalde Pere Granados i els regidors i regidores de la Corporació, el 26 de febrer de 2011. Des d’aleshores, l’equipament ha estat un punt neuràlgic de Salou pel que fa al desenvolupament d’activitats adreçades als nens i nenes, tant pel que fa a tallers, com xerrades divulgatives, actes festius i punt de trobada de les famílies, comptant amb la mainada i la col·laboració dels avis i àvies del Casal, que impartien tallers intergeneracionals, per posar en comú la tasca d’educar i distreure, tot aprenent.

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha tingut paraules de felicitació pel centre i ha posat en valor la gran tasca pedagògica, lúdica i educativa de l’equipament, que des de la seva inauguració ha organitzat més d’un miler de tallers, xerrades informatives i festes inspirades en efemèrides del calendari, com ara la Castanyada, el Nadal, Sant Jordi o el Carnaval, entre d’altres.

L’alcalde ha declarat que “valorem l’important benefici que ha representat per les famílies de Salou i els seus fills i filles aquest espai infantil de lleure i educatiu”. Granados ha afegit que “continuarem treballant per tal que infants de la nostra ciutat puguin gaudir d’uns equipaments adequats que contribueixin al seu desenvolupament i maduresa”.

Per la seva part, la regidora d’Infància, Julia Gómez, ha assenyalat que “tan aviat com la situació pandèmica estigui totalment controlada, l’Espai infantil Estació del Carrilet tornarà a obrir les seves portes”. Gómez remarca la funció educativa de l’espai de lleure, així com l’organització d’activitats i tallers que, a més d’entretenir jugant, inculquen els valors de l’amistat i la companyonia”. Així mateix, “les nostres mascotes Rocky i Confetina s’han convertit en l’emblema del centre, a través del Club Xic’S, que té 4.213 socis en aquests moments i va creixent”.

L’Antiga Estació del Carrilet connectava ferroviàriament Salou i Reus. Els Serveis Tècnics Municipals van recuperar i adequar els espais existents a l’edifici, habilitant-los per a l’ús dels infants i també per dur-hi a terme activitats lúdiques i pedagògiques, a més de serveis de gestió, atenció a les famílies i espai per al personal docent i monitors i monitores.

La superfície total construïda es de 418 m2. En el moment de la seva habilitació com a espai d’infància també es va fer una intervenció d’envergadura a la plaça del Carrilet. Aquesta compta amb un espai circular pavimentat, adequat per acollir activitats i espectacles a l’aire lliure.

Part de l’aspecte exterior de l’edifici es conserva com era originalment, atès el seu valor arquitectònic, ja que es tracta d’un immoble catalogat a Salou. La superfície de la zona infantil, de 0 a 1 anys, és de 34,97 m2 i la zona per a nens/es majors d’un any és de 120,26 metres quadrats.

L’horari d’atenció al públic, quan sigui obert, és de dilluns a divendres, de 10 a 13 h i de 16 a 20 h.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.