‘L’hora del conte’ a les Biblioteques Municipals

Les Biblioteques Municipals de Reus ha programat un segon cicle de contes inclusius amb la col·laboració del Consell Municipal de la Discapacitat. Totes les sessions es faran a les 17.30 h. Dimecres, a la Biblioteca Central Xavier Amorós i dijous, a la Biblioteca Pere Anguera. L’Associació Down Tarragona obre aquest cicle avui, dimecres 20 de març. Despré s, el 17 i 18 d’abril, ho farà l’Associació Aspercamp; el 18 i 19 de setembre, l’Associació d’Alzheimer, i el 4 i 5 de desembre, +Tu Fundació de Suport.

L’objectiu d’aquesta col·laboració entre el Consell Municipal de la Discapacitat, un ens coordinat per l’Àrea de Serveis a les Persones i Drets Socials, i les Biblioteques Municipals de Reus, que formen part de la Regidoria de Cultura i Política Lingüística, és donar a conèixer les entitats que formen part d’aquest ens als usuaris/àries de les biblioteques i promoure la inclusió mitjançant contes que conviden a la reflexió entorn d’aquest tema i que estan editats de manera que els poden llegir infants amb dificultats.

Les Biblioteques Municipals de Reus van dedicar l’any 2023 a la millora de l’accessibilitat en totes les vessants i va ser llavors que es va contactar amb el Consell Municipal de la Discapacitat. Fruit d’aquesta col·laboració es va adquirir material inclusiu a través del Fons Next Generation.

Fons Next Generation
Les biblioteques Municipals de Reus van rebre el 2023 10.000 euros dels Fons Next Generation dins del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR) en el marc de la convocatòria de l’Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Aquest ajut es va destinar a l’adquisició de llibres que afavoreixen la inclusió social de minories funcionals i col·lectius en risc d’exclusió o especialment vulnerables. Una bona part d’aquesta quantitat es va destinar a adquirir materials inclusius, com ara obres de lectura fàcil o de lletra gran. A l’hora de fer aquestes adquisicions van comptar amb l’assessorament de les entitats que participen del Consell Municipal de la Discapacitat.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.