L’Hospital Universitari Sant Joan de Reus estableix mesures preventives de seguretat per a la circulació de pacients i acompanyants

Hospital Universitari Sant Joan de Reus

A les habitacions només es permet la presència d’un acompanyant entre les 15 i les 20 h i s’han dissenyat circuits d’entrada i sortida

Coincidint amb la represa gradual de l’activitat habitual, l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus posa en marxa una sèrie de mesures preventives de seguretat per a la circulació de pacients i els seus acompanyants. Així per exemple, s’ha establert un circuit d’entrada i un altre de sortida del centre, amb indicadors al terra i s’han instal·lat dispensadors de gel hidroalcohòlic a totes les portes d’entrada i als accessos a les diferents àrees: consultes externes, radiologia, urgències, unitat de cures intensives, entre d’altres.

Paral·lelament, s’han establert les mesures de seguretat per a pacients i acompanyants següents:

  • L’ús de la mascareta és obligatori.
  • No es poden utilitzar guants.
  • S’ha de mantenir la distància de seguretat d’1,5 a 2 metres.
  • Es recomana anar al centre només si és necessari i ajustant-se a l’hora de la visita.
  • Es recomana evitar l’ús de l’ascensor si no és imprescindible. Ara bé, si s’utilitza, el poden ocupar un màxim 3 persones, totes amb mascareta i mantenint la distància de seguretat.
  • Cal respectar la senyalització de seguretat distribuïda per tot el centre.

Un acompanyant per habitació

També com a mesura de seguretat es limita la presència a les habitacions a un sol acompanyant per habitació entre les 15 i les 20 h. Fora d’aquest horari no es permet la presència d’acompanyants. Pel que fa a la informació, aquesta es comunica a l’acompanyant de referència, sempre que el pacient no manifesti el contrari, entre les 13 i les 17 h mitjançant una trucada telefònica. Aquests aspectes s’aniran revisant a mesures que vagin evolucionant les fases de desescalada.

D’altra banda, l’Hospital disposa d’una planta d’hospitalització exclusiva per a pacients amb la Covid 19 amb mesures de seguretat específiques per a aquesta àrea.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.