L’impacte econòmic de la CCC Reus 2017 supera els 2 milions i mig d’euros

L'impacte econòmic de la CCC Reus 2017 supera els 2 milions i mig d'euros

L’alcalde Carles Pellicer i la regidora de Cultura, Montserrat Caelles, han presentat aquest dijous l’estudi d’impacte econòmic de la Capital de la Cultura Catalana Reus 2017 xifrat en 2.652.911 d’euros. El seguiment dels usuaris de les activitats culturals realitzades l’any passat es va fer entre els mesos de maig i fins al gener d’enguany, en un estudi encarregat a l’empresa Ceres d’investigació sociològica i de mercats, per encàrrec de la Regidoria de Cultura.

La presentació ha servit també per donar a conèixer la Memòria de la Capital de la Cultura Catalana, que recull totes les dades que ha aportat la capitalitat, des de les 709 activitats dutes a terme, que han omplert 55 espais diferents de la ciutat; a les 150 entitats involucrades; els més de 160 projectes duts a terme, o fins i tot, els programes que han agafat relleu per sí mateixos, com el FAR, el cicle Vermusic, o la Capital de la Cultura als barris.

Procedència d’assistents
L’anàlisi de les dades aportades per l’estudi d’impacte econòmic deixen entreveure com els usuaris dels actes coneixen l’activitat i també quines activitats realitzen abans o després un cop ja són a la ciutat. L’alcalde de Reus, Carles Pellicer, ha explicat que «hem constatat que durant el primer semestre han participat a les activitats un 23% de persones de fora de Reus, un percentatge que baixa al 18% durant el segon semestre, i que majoritàriament són persones que tenen la seva residència habitual a la demarcació de Tarragona, principalment en poblacions del Baix Camp i del Tarragonès».

Per la seva banda, la regidora de Cultura, Montserrat Caelles, ha explicat que «aquesta és una anàlisi que reforça que gràcies a aquesta celebració s’ha posat el focus, la mirada, cap a la ciutat de Reus, projectant-nos des del sud de Catalunya com una ciutat amb una important vitalitat cultural i amb un pes específic en matèria de cultura, tant pel que fa als nostres equipaments, com a la nostra ciutadania i a la capacitat d’atracció turística i cultural envers la gent que ens visita».

Despesa a la ciutat
L’estudi constata que a més de participar en les activitats culturals, 7 de cada 10 persones han realitzat algun tipus de despesa a la ciutat. La despesa global durant el primer semestre ha estat de 21,34 euros per persona, i durant el segon semestre, augmentant en 9 euros per persona, la despesa s’ha situat a 30,80 euros. Amb tot això doncs, l’impacte econòmic se xifra en un promig de 2.652.911 euros.

 

Presentació Resultats CCC

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.