L’IMRC proposa activitats de circ, teatre gestual i dansa a casa

L’Institut Municipal Reus Cultura proposa l’activitat MovimentACasa, una proposta que s’emmarca en el cicle Reus@Casa i que, en aquest cas comença aquest dissabte dia 18 amb motiu del Dia Mundial del Circ i s’allarga fins al dia 29 d’abril, en què es commemora el Dia Internacional de la Dansa. La proposta inclou una pinzellada al teatre gestual prevista per al dia 22 d’abril, amb la companyia Clownic.

El regidor de Cultura i Política Lingüística, Daniel Recasens, explica que “vivim un moment meravellós de contínua hibridació entre les arts del moviment. L’evolució en la concepció dels espectacles ha comportat l’obertura de finestres entre els diferents gèneres, donant lloc a creacions que estan més enllà de la classificació convencional i, per tant, ens trobem espectacles de circ que inclouen dansa o bé són peces de dansa molt acrobàtica; espectacles de gest en els que els actors ballen o bé són ballarins que actuen,… En qualsevol cas i més enllà de qualsevol opinió o valoració, el que si que podem constatar és que el punt de partida és el Moviment”.

A la capital del Baix Camp, les arts del moviment passen per les diferents programacions als teatres de la ciutat, però també i d’una manera molt més marcada a la Fira Trapezi i al Festival COS, dos festivals que Reus celebra anualment des de fa ja anys i en els que s’ha pogut llegir una clara evolució en la concepció dels espectacles que han confegit les seves respectives programacions i que il·lustra la fusió de llenguatges.

Atenent doncs a la ullada que Reus ha fet a través dels seus festivals al circ, al teatre gestual i a la dansa, s’ha preparat el programa MovimentACasa amb la següent activitat prevista:

  • El dia 18 d’abril, El Marc Micheo, del circ de la Mussaranyes, ensenyarà com fer unes pilotes de malabars, i més tard, el Gerard Morte, de Mortelo & Manzani, explicarà les tècniques bàsiques dels malabars. A més, es farà la recomanació d’un espectacle que va ser a la ciutat l’edició del 2019 del Trapezi, que és un fragment de l’espectacle “D’argile”, de Jimmy González.
  • El dia 22, ha estat l’escollit per fer un homenatge al teatre de gest, amb una recomanació de l’actor, director i pedagog Carles Bigorra de l’espectacle “Snowfoot”, de la cia La Ridens, que va actar a l’edició del Festival COS del 2018, i a més també es podrà veure una acció inèdita que ens porta la companyia propera a nosaltres Clownic. Aquest trio còmic ens faran passar un bon moment, i fins i tot ens robaran algun petit somriure que ens ajudarà a seguir endavant.
  • El dia 29, dia Internacional de la Dansa, l’acció MovimentACasa proposa que tothom balli, però a casa, amb els de casa, i amb ballarins i ballarines de casa. Des de l’organització es vol oferir, al llarg del dia, les diferents lectures de com es pot interpretar una mateixa peça musical. El tema escollit és “El nou futur”, de Petit taller de cançons. Els intèrprets, 8 ballarins i ballarines vinculades a Reus, que des de casa seva, utilitzen el seu propi vocabulari dins del ric llenguatge de la dansa, per comunicar-nos ballant, com entenen aquesta emotiva cançó. La voluntat és que totes les persones que s’animin a ballar ho comparteixin també a través de les xarxes per tal que tothom ho pugui veure.
Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.