L’Institut Pere Mata protagonitza un conte infantil

L'Institut Pere Mata protagonitza un conte infantil

En aquest conte infantil de ficció Monika Escuer descobreix l’Institut Pere Mata als més petits, des del punt de vista constructiu, artístic i també psiquiàtric

“Institut Pere Mata: una porta a la ciència” és el primer conte d’una col·lecció d’històries sobre Reus anomenada Contes Màgics de Reus, creats per Monika Escuder, que barregen ficció i història real de la ciutat.

Sinopsi

A la Laia, una nena que viu prop del passeig de la Boca de la Mina de Reus, li encanta fer volar estels. El dia que fa volar el que li han regalat els seus pares per l’aniversari, el mestral li juga una mala passada: se li endú cel enllà i el fa anar a parar dins el jardí de l’Hospital Psiquiàtric Institut Pere Mata. Per tal de recuperar-lo, la Laia s’escola per entre els barrots de la reixa que envolta l’edifici, sense pensar que algú es pugui adonar de la seva presència. Però aquell estel juganer farà que aquell matí de dissabte de primavera sigui inoblidable i, fins i tot, que descobreixi que és possible viatjar en el temps.

Sobre l’autora

Monika Escuder va néixer a Reus l’any 1964. Professionalment es dedica a les tasques administratives. Aficionada des de sempre a escriure poesia, l’any 2019 va descobrir el món dels microcontes, els microrelats i els haikus, alguns dels quals estan recollits en les antologies publicades per l’editorial Diversidad Literaria. Va ser arran d’aquesta experiència que va decidir fer un curs de narrativa exprés a l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès. Després d’aquest curs, es va engrescar per l’escriptura de contes, cosa que sempre havia volgut fer però que no s’hi havia atrevit, fins ara. El conte Institut Pere Mata: una porta a la ciència és el primer d’una col·lecció que tot just acaba de començar i que porta per títol Contes Màgics de Reus.

“Institut Pere Mata: una porta a la ciència” és un conte solidari. Tots els beneficis que es generin de la seva venda seran donats íntegrament a la Marató de TV3 de 2021, que tractarà la Salut Mental.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.