Llambordes 2019 presenta aquest divendres la programació amb un showroom a Cal Massó

El Casal de Joves, depenent de la Regidoria de Participació, Ciutadania i Transparència, presenta aquest divendres 29 de març (19:00 h) els continguts de l’edició 2019 a través d’un “showroom” o mostra de totes les propostes que està previst que es facin durant l’any en el marc del programa d’art urbà Llambordes. L’acte és obert a la ciutadania, i en especial al jovent interessat en les diferents disciplines de l’art urbà, i inclourà la presentació del Catàleg d’Intervencions Artístiques al Carrer que s’han realitzat durant els darrers anys i que ja serà consultable a partir d’aquest dia des de la plataforma del Geoportal del web municipal.

L’esdeveniment d’aquest dijous es completarà amb un concert de la banda local Fetitxe 13 amb Dj Strombo, que versaran sobre el catàleg i oferiran cançons del seu repertori habitual, una petita mostra de projectes passats i futurs i amb la idea de crear un espai de trobada distès entre artistes i el públic que desitgi conèixer de prop tota la oferta que es planteja des del programa Llambordes.

Accions 2019 del programa Llambordes

Catàleg d’intervencions artístiques de carrer
La major part de les intervencions artístiques que es realitzen al carrer són efímeres, tenen una data d’inici però ningú sap el temps que pot durar l’obra. Aquesta propietat d’efímer no vol dir que l’obra no hagi de perdurar al llarg del temps en un espai on quedin recollides totes aquestes intervencions.  Aquest espai serà al Geoportal municipal. Un mapa interactiu que permetrà veure les diferents intervencions que s’han realitzat al llarg del anys.

Al Catàleg d’Intervencions Artístiques al Carrer hi tenen cabuda diferents disciplines artístiques com son ara grafitis, arquitectura efímera, performances i altres actuacions creatives al carrer que siguin singulars.

El Catàleg no recollirà només les accions que s’hagin desenvolupat dins el marc del programa Llambordes: pretén recollir qualsevol obra que es realitzi a la ciutat i entri dins la filosofia del catàleg. Qualsevol persona podrà demanar incorporar una obra a través d’un formulari online. Només caldrà una breu informació sobre la ubicació o l’any de realització.

Street Gallery
Aquesta és una de les accions més icòniques del programa Llambordes. Consisteix a transformar el carrer de Pere Òdena en una galeria d’art al carrer. Cada any es planteja que les nou finestres tapiades que hi ha a l’edifici d’aquest carrer siguin la base per a l’obra de diferents artistes. Aquest any el protagonisme serà de nou il·lustradores que exposaran les seves particulars obres. La inauguració és prevista el dia 31 de maig.

Pintades horitzontals
És un projecte en marxa des de l’any 2017 amb la idea de poder fer intervencions artístiques de grans dimensions a la ciutat. Aquest any, en motiu de la Ciutat del Bàsquet Català i conjuntament amb la regidoria d’Esports , s’organitza un concurs on es seleccionaran tres obres que després es realitzaran sobre tres pistes de bàsquet a la ciutat. Les dimensions d’aquestes pintades seran aproximadament d’uns 250 m2. El concurs està previst durant els mesos d’abril, maig i juny.

Fil Musical
Segona edició del cicle de música de petit format. Aquest cicle que s’organitza al Jardins de la Casa Rull ofereix un total de quatre concerts cada vespre del mes de juliol. L’objectiu és poder mostrar concerts que habitualment no es programen a la ciutat i especialment adreçats a un públic jove, si bé està obert a tota la ciutadania. Els concerts són gratuïts.

E.30.241.9010 EXTENSIÓ
Aquest és la continuació del projecte E.30.241.9010 que es va realitzar l’any 2018 amb la intervenció de 25 artistes a 25 quadres d’enllumenat públic ubicats a diferents carrers de la ciutat. Amb la intenció de continuar el projecte i de donar-li un ressò arreu del país està previst poder convidar un total de 15/20 artistes de les diferents vegueries de Terres de l’Ebre, Lleida, Girona i Barcelona. L’acció està prevista que sigui als mesos d’octubre i novembre.

Llambordes 2019: joves, cultura i carrer
Llambordes és un programa del Departament de Joventut de l’Ajuntament de Reus que té per objectiu donar suport, promocionar i fomentar qualsevol expressió artística al carrer feta per joves artistes.

El programa és obert i per tant, s’adapta a les diferents iniciatives que els i les joves cada any es puguin plantejar, tot i que també es programen accions anuals per garantir una línia continuista. Llambordes és un espai amb orelles i ment obertes on joves creadors que tinguin qualsevol idea al cap, la puguin fer realitat o com a mínim poder-ho intentar.

Amb Llambordes es vol acostar la cultura juvenil a la població en general, que se la trobi mentre fa qualsevol altra activitat quotidiana. Amb les diferents accions que es desenvolupen, es busca que el públic s’aturi, miri i li obri el camp cap a la reflexió i a vegades, fins i tot a través de la provocació, que sigui capaç de gaudir de l’art d’una manera més oberta i diferent.

Darrere d’aquest programa hi ha un grup de joves que constitueixen el comissariat i que de forma voluntària donen tot el seu suport per poder tirar endavant les diferents accions. Aquest és un grup obert i en què pot participar qualsevol jove que hi estigui interessat.

El projecte Llambordes rep una dotació econòmica extraordionària aconseguida a partir de la campanya de reciclatge de la Regidoria de Medi Ambient per l’augment de la recollida de fracció orgànica que es va destinar a impulsar projectes d’art urbà a la ciutat.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.