L’Olimpíada Escolar 2021 tindrà un format diferent amb activitats culturals i esportives adaptades

L’Olimpíada Escolar 2021 tindrà un format diferent amb activitats culturals i esportives adaptades

L’Olimpíada Escolar de Reus, que organitza l’Ajuntament de Reus a través de l’empresa municipal Reus Esport i Lleure i el Consell Esportiu del Baix Camp, es convoca aquest any en un format diferent i adaptat a les circumstàncies epidemiològiques. Tot i que no es pugui realitzar la competició esportiva, el nou format  permetrà treballar el valors positius de l’esport, del joc net, del treball en equip, del sentit de pertinença al propi centre educatiu, de la superació personal i l’esperit olímpic.

Les activitats proposades estan adreçades als alumnes que estiguin cursant 5è i 6è de primària. Les modalitats de inscripció són per centres educatius o a títol individual. La modalitat reservada als centres educatius, s’adreça a grups de convivència estable dels centres (grup classe) que hauran de participar desenvolupant tres activitats, dues de caire cultural, una vinculada amb la llengua i una altra a les arts, i la tercera vinculada a l’activitat física. Els àmbits de treball de les activitats són els següents:

Àmbit cultural. L’objectiu de les activitats d’aquest àmbit és desenvolupar les qualitats artístiques i literàries dels nens i nenes a través de l’esport com a manifestació artística i cultural.

– Concurs literari, en les categories de redacció, opinió o recerca

– Concurs artístic, en les categories de dibuix, collage  o  mascota

Àmbit esportiu. L’objectiu de les activitats d’aquest àmbit és promoure la participació i la creativitat dels alumnes amb l’enregistrament amb un dispositiu mòbil d’un repte, d’una habilitat esportiva o d’una coreografia de manera col·lectiva per tots els alumnes del grup de convivència estable inscrit. Les gravacions es penjaran a les xarxes socials.

Un cop finalitzada la primera fase es procedirà a la  selecció dels centres educatius finalistes amb quatre equips de 5é i de 6é curs. La fase final es desenvoluparà a les instal·lacions del Pavelló Olímpic Municipal de Reus. Cada equip o grup de convivència, en sessions separades, haurà de resoldre reptes esportius, culturals i de coneixement relacionats amb el món de l’esport, els Jocs Olímpics i els Jocs Paralímpics. Per sorteig es designarà un esportista relacionat amb l’esport i els Jocs Olímpics o Paralímpics que el grup classe coneixerà 48 hores abans de la realització del programa i al qual l’equip haurà d’entrevistar mitjançant una bateria de 20 preguntes que portaran preparades amb anterioritat. Els programes s’emetran per un mitjà de comunicació local i un jurat atorgarà medalles d’or, argent i bronze als classificats.

També s’atorgaran premis individuals a les activitats de l’àmbit cultural de cada categoria tenint en compte l’originalitat dels treballs presentats i la seva qualitat estètica i literària.

Els centres educatius interessats en inscriure els seus grups estables ho podran fer abans del 28 de febrer al següent formulari: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSe808HWye6kSGAI8tzX-dOwcEnJgYGVCT7gTD9zsHYPcHkAng/closedform

Fins el 15 d’abril de 2021 es podran presentar els treballs artístics i literaris. Del 16 al 30 d’abril de 2021 es farà l’avaluació i selecció dels 8 grups finalistes i dels/les guanyadors/es. Al mes de maig es prepararan els programes dels finalistes i del 24 de maig al 4 de juny s’emetran. Al mes de juny també es farà l’acte de lliurament dels guardons a cada centre escolar dels premiats.

Premi Civisme a l’Esport 2020 

El Consell Esportiu del Baix Camp ha estat guardonat recentment amb el Premi de Civisme a l’Esport 2020, amb el programa de la Targeta Verda. Un programa que va néixer a l’any 2006 a Reus, gràcies a la iniciativa del Consell Esportiu del Baix Camp i de l’Ajuntament de Reus. Des del curs 2015 – 2016, vol premiar els comportaments positius i que potenciïn els valors cívics i saludables de l’esport, en les competicions esportives en edat escolar que s’organitzen des del Consell Esportiu del Baix Camp, amb ajuntaments de la comarca, com ara l’Olimpíada Escolar a Reus. Amb el programa Targeta Verda, el Consell Esportiu del Baix Camp i l’Ajuntament de Reus defensen un esport en edat escolar que sigui un model de diversió i formació, més enllà de la millora de la condició física i de l’aprenentatge dels aspectes tècnics i tàctics de cada modalitat esportiva.

El Premi Civisme a l’Esport és una de les set modalitats dels Premis de Civisme, mitjançant les quals la Generalitat de Catalunya pretén arribar a un espectre social al més ampli possible. Aquest premi té com a objectiu estimular i premiar accions i entitats i persones que, des d’àmbits diferents, tractin el civisme o proposin reflexions, actuacions i millores al seu entorn.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.