L’Olimpíada Escolar s’adaptada a la pandèmia

L'Olimpíada Escolar s'adaptada a la pandèmia


L’edició 2021 de l’Olimpíada Escolar es desenvolupa en dos àmbits: cultural i esportiu on els alumnes de 5è i 6e de primària podran participar-hi

L’Olimpíada Escolar de Reus es convoca aquest any en un format diferent i adaptat a les circumstàncies epidemiològiques. Tot i que no es pugui realitzar la competició esportiva, el nou format permetrà treballar el valors positius de l’esport, del joc net, del treball en equip, del sentit de pertinença al propi centre educatiu, de la superació personal i l’esperit olímpic.

Les activitats proposades estan adreçades als alumnes que estiguin cursant 5è i 6è de primària. Les modalitats d’inscripció són per centres educatius o a títol individual. Els àmbits de treball de les activitats són els següents:


Àmbit cultural

L’objectiu de les activitats d’aquest àmbit és desenvolupar les qualitats artístiques i literàries dels nens i nenes a través de l’esport com a manifestació artística i cultural.
– Concurs literari, en les categories de redacció, opinió o recerca.
– Concurs artístic, en les categories de dibuix, collage o mascota.

Fins el 15 d’abril de 2021 es podran presentar els treballs artístics i literaris.

Del 16 al 30 d’abril de 2021 es farà l’avaluació i selecció dels 8 grups finalistes i dels/les guanyadors/es. Al mes de maig es prepararan els programes dels finalistes i del 24 de maig al 4 de juny s’emetran. Al mes de juny també es farà l’acte de lliurament dels guardons a cada centre escolar dels premiats.

Àmbit esportiu

L’objectiu de les activitats d’aquest àmbit és promoure la participació i la creativitat dels alumnes amb l’enregistrament amb un dispositiu mòbil d’un repte, d’una habilitat esportiva o d’una coreografia de manera col·lectiva per tots els alumnes del grup de convivència estable inscrit. Les gravacions es penjaran a les xarxes socials.

Un cop finalitzada la primera fase es procedirà a la selecció dels centres educatius finalistes amb quatre equips de 5é i de 6é curs. La fase final es desenvoluparà a les instal·lacions del Pavelló Olímpic Municipal de Reus. Cada equip o grup de convivència, en sessions separades, haurà de resoldre reptes esportius, culturals i de coneixement relacionats amb el món de l’esport, els Jocs Olímpics i els Jocs Paralímpics.

Per sorteig es designarà un esportista relacionat amb l’esport i els Jocs Olímpics o Paralímpics que el grup classe coneixerà 48 hores abans de la realització del programa i al qual l’equip haurà d’entrevistar mitjançant una bateria de 20 preguntes que portaran preparades amb anterioritat. Els programes s’emetran per un mitjà de comunicació local i un jurat atorgarà medalles d’or, argent i bronze als classificats.

Els centres educatius interessats en inscriure els seus grups estables ho podran fer abans del 28 de febrer al següent formulari: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSe808HWye6kSGAI8tzX-dOwcEnJgYGVCT7gTD9zsHYPcHkAng/closedform

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.