L’Orfeó Reusenc celebra el Centenari

L’Orfeó Reusenc celebra el Centenari

L’acte inaugural tindrà lloc el 7 de gener de 2018 a les 18h al Teatre de l’Entitat, coincidint amb el dia de la seva fundació.

Una de les activitats destacades és la Trobada d’Orfeons, amb la presència de l’Orfeó Lleidatà, l’Orfeó de Sants i l’Orfeó Català.

Aquest 2018 l’Orfeó Reusenc celebra el seu centenari. El 7 de gener de 1918 es va constituir com a entitat pròpia després de formar part, durant cinquanta anys, del Centre de Lectura.

Per commemorar-ho, l’entitat ha preparat un seguit d’actes que tindran el seu tret de sortida aquest proper 7 de gener, coincidint amb els 100 anys exactes de la seva formació. L’acte tindrà lloc a les 18h al Teatre de l’Orfeó Reusenc.

Un any especial

Un dels actes més importants del centenari serà la Trobada d’Orfeons, prevista pel 6 d’octubre al Teatre Fortuny, i que comptarà amb convidats de luxe. D’entrada, l’Orfeó Català, el més antic i important del país; també seran a Reus l’Orfeó Lleidatà i el de Sants. Aquest darrer va ser dirigit a principis del segle passat pel mestre Estanislau Mateu, qui va ser el primer director de l’Orfeó Reusenc el 1918, i qui va ostentar el càrrec durant prop de 40 anys.

Més enllà d’aquest gran esdeveniment, durant l’any, l’Orfeó Reusenc té previst fer diverses col·laboracions amb entitats de la ciutat, com la Fundació Mossèn Frederic Bara, o la Banda Simfònica de Reus, entre d’altres.

Tot plegat sense perdre de vista cap dels actes tradicionals que es fan habitualment, com la Rifa de la Confitura del dia de Tots Sants, el Concert de Nadal i el de Primavera, a més de la representació, ja clàssica, dels Pastorets de Belluguet i Bieló, o el Concert de Festa Major.

Tots aquests actes tradicionals es viuran d’una manera especial, incorporant petits canvis que ajudaran a veure que l’entitat commemora el seu centenari. Per tot plegat es fa una crida a totes aquelles persones – ex-cantaires, ex-directors, ex-bastoners – que hagin estat vinculades directament o indirecta amb l’entitat, a què estiguin atents perquè la voluntat dels organitzadors del centenari és que tots els socis de la casa i també aquells que ja no ho són però que ho han estat, es puguin sentir partícips de la celebració.

Imatge del Centenari

Per a l’ocasió, l’Orfeó Reusenc ha encarregat a Gemma Ribas la confecció d’un logotip pel Centenari. Ribas és cantaire i professora d’arts plàstiques. Per a fer-lo, s’ha inspirat en la música, un dels trets característics de l’entitat: hi són presents les notes, el pentagrama i la clau de do.

Cromàticament, el logotip respecte els tons clàssics de l’Orfeó Reusenc, el granate i el negre. Una combinació d’allò antic i solemne propi de la celebració d’un centenari, i que a través d’una tipografia moderna busca projectar cap al futur una entitat que és ben viva. 

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.