‘Ma mare i la invasió total’, el 14 de març

El dimarts 14 de març, a les 19:00h a la sala d’actes del Centre de Lectura tindrà lloc la representació teatral “Ma mare i la invasió total”, una peça teatral sobre la guerra a Ucraïna. L’activitat l’ha organitzada la Regidoria de Participació, Bon Govern i Serveis Generals de l’Ajuntament de Reus, la plataforma No Callarem, i la col·laboració del Centre de Lectura.

Aquest treball és el resultat de la primera residència Barcelona Artistes en Risc, un projecte conjunt de diverses institucions i entitats per acollir artistes en situacions de risc sota el paraigües d’una residència artística a Barcelona. El propòsit d’aquestes residències és donar un espai segur a artistes, no només per protegir la seva vida, sinó també per proporcionar-los l’oportunitat de continuar amb la seva activitat artística i fer d’altaveu fora del seu territori. Aquesta primera residència ha estat desenvolupada pel CCCB, l’organització internacional Artists at Risk, la plataforma No Callarem, l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB- Departament d’Innovació i Arts Visuals) i la Fabra i Coats Fàbrica de Creació, amb el suport del projecte Artists at Risk (AR) – A European Network of Safe Havens, a Creative Europe network project, finançat per la Unió Europea. Ha rebut també el suport del Departament d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya.

A “Ma mare i la invasió total”, la dramaturga Saixa Deníssova narra la vida de la seva mare, Olga Ivànovna, nascuda a Kíív durant els bombardejos alemanys de la Segona Guerra Mundial i que avui resisteix a la ciutat sota la invasió russa: “Kíiv. Una dona gran participa en la defensa de la ciutat des del menjador de casa seva. Amb uns binocles de l’exèrcit observa la zona que se li ha confiat i té línia directa amb Zelenski. Refusa marxar. Així comença Ma mare i la invasió total, un monòleg teatral que tracta la vida d’Olga Ivànovna, mare de l’autora de l’obra, que viu a Kíiv i va néixer en aquesta ciutat durant els bombardejos alemanys de la Segona Guerra Mundial, el 1941. Una vida atrapada entre dues guerres que tracen un pont d’històries d’amor i d’intimi tat entre mare i filla, avui separades per aquest nou conflicte”.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.