Maite Maset exposa al Centre de Lectura de Reus

El Centre de Lectura de Reus inaugura aquest divendres 10 de desembre, a les 19.00, l’exposició «No és temps de silenci», de Maite Maset (Sueca, 1968). L’exposició es podrà visitar a la sala Fortuny de l’entitat fins al 31 de desembre.

Maite Maset va estudiar Belles Arts a València i viu a Catalunya des de fa més de vint anys. Actualment exerceix com a professora en el Batxillerat d’Arts. Ha conreat diversos camps de l’art (pintura, fotografia, instal·lacions) i del disseny gràfic (logos, cartells, publicacions).  Els darrers cinc anys s’ha centrat en un tipus d’obra fronterer, a mig camí, entre la poesia visual i el disseny gràfic.

L’obra que es mostra en l’exposició del Centre de Lectura proposa una mirada diferent al món, a través d’objectes o imatges quotidianes descontextualitzades. En algunes obres s’inspira en icones extretes de la societat de consum. En altres utilitza objectes banalitzats, prosaics, però amb una forta càrrega simbòlica; planxes, sabates, fulles d’afaitar, miralls… Des d’un sentiment de profunda indignació i amb un esperit crític, tracta diversos temes d’actualitat: el consumisme en la societat capitalista, les injustícies estructurals, les variades formes de violència, el canvi climàtic… Des del punt de vista formal presenta una obra figurativa, icònica, amb un missatge directe, de fàcil record, emfatitzant la síntesi i la frontalitat de les formes. Combina el llenguatge gràfic i sintètic amb la plasticitat de textures provinents de l’àmbit pictòric, coherent amb la profunditat que requereix el missatge humanista que vol transmetre. Tot i que el registre és figuratiu, les imatges esperen diferents interpretacions. Amb un joc de figures retòriques visuals, metàfores i analogies, utilitza la sorpresa i la ironia, per tal de provocar estranyesa i despertar en l’espectador una actitud reflexiva, alhora que lúdica.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.