Marxandatge de la Festa Major

L’Institut Municipal Reus Cultura reprèn aquesta Festa Major de Sant Pere 2024 el marxandatge de la festa. S’ha fet a través de les entitats que participen de la festa per tal de promoure la participació més activa dels diferents col·lectius en la difusió de la Festa Major.

Les tres entitats col·laboradores són, el Ball de Diables de Reus, la Coordinadora de Danses Tradicionals i l’Estol del Basilisc. I els productes de marxandatge que es posaran a la venda són:

  • Samarretes (Ball de Diables de Reus)
  • Ventalls i calcomanies (Coordinadora de Danses tradicionals)
  • I, finalment, polseres (Estol del Basilisc)

Daniel Recasens, regidor de Cultura i Política Lingüística de l’Ajuntament de Reus, ha explicat que “la proposta surt d’una idea de la taula participativa de la Festa Major, en la que es va parlar d’impulsar el marxandatge de la festa i, a partir de l’elaboració de la proposta amb l’equip de l’IMRC, es va comunicar amb les entitats per veure qui hi volia participar”. Recasens ha continuat dient que “de totes les entitats (unes 25), aquestes tres ens han manifestat la voluntat de poder-hi participar i han triat ells els productes que volien fer, les quantitats, etc…”.

El disseny dels productes té a veure amb el cartell. Laia Solanellas, cartellista d’aquest Sant Pere 2024, ha col·laborat amb l’aplicació del cartell als diferents productes i ha estat una decisió presa conjuntament entre totes les parts implicades. Des de la regidoria de Cultura i Política Lingüística es té la voluntat de recuperar el marxandatge de la festa any rere any i que, amb això, les entitats puguin aconseguir una font més de finançament de les seves activitats.

La venda del marxandatge
La venda dels productes de marxandatge es fa conjuntament entre les entitats i l’IMRC. Les entitats vendran els productes als seus locals i a la paradetes que aniran posant els dies de la festa, i, per la seva banda, l’IMRC els ven als seus punts habituals de venda, que són la Casa Rull i el Museu Salvador Vilaseca.

Els punts de venda i horaris són els següents (tenint en compte que el 24 de juny i el 29 de juny està tancat perquè són dies festius):

  • De dilluns a divendres de les 10.00 h a les 14.00 h a la Casa Rull (carrer Sant Joan, 27).
  • De dimarts a dissabte de les 10.00 h a 14.00 h i de 17.00 h a 20.00 hores al Museu de Reus (Raval Santa Anna, 59).

A partir del dissabte, dia 15 de juny, hi haurà també 5 punts de venda al carrer, durant alguns actes de festa major:

  • Dissabte 15 de juny a la plaça Anton Borrell de les 10.00 hores a les 12.00 hores, amb motiu del torneig de Bitlles de Sant Pere
  • Dissabte 15 de juny a la plaça de la Llibertat de les 19.00 hores a les 23.00 hores, aprofitant els concerts de 31 Fam i Lal’ba
  • Divendres 21 de juny a la Palma de les 19.00 hores a les 21.00 hores, amb motiu de l’assaig del seguici festiu
  • Diumenge 23 de juny, a la plaça de la Llibertat de les 18.00 hores a les 22.00 hores, durant el repartiment de la Flama del Canigó
  • Dijous 27 de juny, a la plaça del Mercadal de les 17.30 hores a les 21.00 hores, amb motiu del Seguici petit
Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.