Mas Carandell estrena l’oferta de cursos i serveis 2021-2022

Mas Carandell estrena oferta formativa i de serveis amb la campanya “La teva formació és transformació”. Carles Prats, regidor d’Empresa i Ocupació, ha explicat que és “un eslògan que posa en valor l’acció transformadora de l’aprenentatge, no només perquè millora les competències i l’ocupabillitat de les persones, sinó pels seu impacte i alineació amb els objectius de desenvolupament sostenible 2030: promoure una educació de qualitat i el treball digne, reduir desigualtats, fomentar un creixement econòmic responsable, impulsar l’acció pel clima, o treballar en xarxa aprofitant sinèrgies.

A diferència de l’any passat, que l’oferta era majoritàriament en línia, aquest curs Mas Carandell torna a comptar amb gran part de propostes presencials, tot i que de moment el catàleg torna a ser virtual. Es pot descarregar a la pagina web mascarandell.cat i permet, mitjançant enllaços la inscripció i matrícula als diversos recursos.

L’oferta formativa
Es mantenen les plataformes no presencials amb més de 100 cursos virtuals: l’Aula Mentor del Ministeri d’Educació i Formació Professional i l’Aula Mas Carandell, amb cursos a través de l’entorn Moddle. Però s’afegeixen prop d’un centenar d’accions de  perfeccionament professional, presencials la majoria, i algunes de semipresencials. En conjunt s’ofereixen unes 220 propostes en 17 àmbits professionals.

Després d’un any i mig de pandèmia, es recupera la majoria de l’oferta amb:

 • Cursos molt demandats, com els de comunicació digital i màrqueting, els de temes educatius com Monitor/a de menjador o Coaching, o els d’eines vinculades al món telemàtic.  
 • També s’hi troba el certificat de professionalitat de nivell 2 d’Operacions en serveis funeraris, que s’ofereix en format privat, però igualment homologat.
 • D’altres cursos que permeten obtenir acreditacions com el de Carretons elevadors, Manipulació d’aliments, o els diversos d’Anglès, preparatoris per les proves oficials de Cambridge.
 • En aquesta línia d’acreditacions, i com a novetat, es treballa en la col·laboració amb una entitat homologada per oferir properament formació i certificació oficial de Word i Excel.
 • I finalment es compta amb novetats, com els cursos de Diversitat sexual i d’identitat de gènere a les aules, Prevenció de l’assetjament escolar, Copywriter, o Narrativa terapèutica, entre d’altres.

En l’apartat de cursos, un bloc amb pes propi és la formació per  l’ocupació, adreçada principalment a persones en situació atur o ERTO, però amb places per a persones que treballen o cerquen millora de feina. Aquest setembre, a com a novetat, Mas Carandell ja ha obert la preinscripció a aquestes accions formatives subvencionades, tot i estar algunes pendents d’aprovar per part del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC).

Tots el cursos d’aquest apartat que es corresponen amb certificats de professionalitat tenen una estada de pràctiques formatives en empreses. En primer lloc i com a  novetat, l’IMFE ofereix dues accions en el marc de la convocatòria del Consorci per a la Formació Contínua de Catalunya. Aquestes, ja aprovades, s’adrecen preferentment a persones en actiu però també admeten persones en atur i en ERE. Es concreten en un curs de Competències digitals bàsiques, de 30h, i el certificat de professionalitat de nivell 1 d’Operacions auxiliars de serveis administratius i generals.

Pendents d’aprovar per part del SOC hi hauria els següents Certificats de professionalitat de nivells I, II i III:

 • Activitats auxiliars en agricultura (I)
 • Activitats auxiliars en vivers, jardins i centres de jardineria (I)
 • Activitats funeràries i manteniment de cementiris (I)
 • Operacions auxiliars d’elaboració a la indústria alimentària (I)
 • Activitats de gestió administrativa – Programa SEFED (II)
 • Atenció sociosanitària a persones dependents en institucions socials (II)
 • Gestió i control de l’aprovisionament (III)
 • Mediació comunitària (III)
 • Comunicació en llegua estrangera. Anglès N2

Completen la secció de formació per l’ocupació dos programes exclusivament adreçats a joves en atur. Per una banda els Programes de formació i inserció per a nois i noies sense l’ESO, organitzats pel Departament d’Educació de la Generalitat i l’Ajuntament de Reus a través de l’IMFE. Aquests disposen de quatre especialitats i comencen el dilluns 13, però mantindran la inscripció oberta fins novembre per cobrir possibles vacants.

I per l’altra part s’espera l’aprovació d’una nova Casa d’oficis de Creació i producció audiovisual, que es desenvoluparia de nou en el marc del Programa Treball als barris. L’actual finalitza a l’octubre i, en cas de ser aprovada la propera, començaria al novembre, retornant a la durada d’abans (6 mesos de formació i 6 mesos de contracte laboral). La casa d’oficis té dues especialitats, la d’audiovisuals i la de videojocs, i s’adreça a joves de 16 a 29 d’anys de Reus amb Graduat en ESO, Batxillerat o un Cicle de grau mitjà.

En el marc del pla Reactivem Reus, es mantenen les accions per facilitar l’autonomia digital, amb noves edicions d’Alfabetització digital, Connecta’t amb el mòbil i/o tauleta, i Certificat digital i tràmits en línia per a microempreses, petites empreses i professionals autònoms. Les noves edicions comencen al setembre i se’n faran també l’octubre i novembre.

I també dins el Pla reactivem Reus, s’enceta la programació de més d’una dotzena de tallers d’economia verda i circular, que donen continuïtat al cicle de seminaris web d’aquesta temàtica del passat mes de maig. En ells s’aprofundirà en diferents aspectes que s’hi van plantejar. S’oferiran a partir d’octubre. Totes les accions del Reactivem són d’accés lliure prèvia inscripció.

Orientació professional
Acompanyament professional i Orientació laboral, acadèmica i assessorament en l’acreditació de competències, s’ofereix totalment presencial, amb recursos propis i programes finançats:

 • Com a novetat, a l’octubre, s’iniciarà el Programa mixt d’orientació i formació per a persones en ERTO, finançat pel Consorci de formació continua de Catalunya, i del qual es donarà informació properament.
 • El Dispositiu d’inserció laboral, fins l’octubre. Però s’espera reeditar fins l’octubre del 2022, si és aprovada la nova edició sol·licitada en la darrera convocatòria de Treball als barris.
 • El programa d’Acompanyament a la inserció i suport ocupacional per a la inclusió social a Reus
 • I l’Espai de Recerca de Feina fins el 27, però amb intenció de poder tenir una nova edició.

Ocupació i emprenedoria
Les persones que busquen feina poden consultar les ofertes de treball al Portal d’Ocupació de Reus ocupacio.reus.cat, que integra l’oferta pública d’ocupació del consistori, dels organismes autònoms i les empreses municipals, així com les d’empreses privades, que també es troben al web borsa.mascarandell.cat.

Pel que fa al Suport a la creació d’empreses, a més d’orientar a persones emprenedores, assessorar en el programa de relleu empresarial Reempresa i en cooperatives i economia social, com a novetat, s’ha planificat per la tardor un itinerari de Tallers de recursos per iniciar un projecte empresarial, d’accés lliure amb inscripció, amb les accions: Autolideratge, Estudi de mercat, Formes jurídiques i obligacions fiscals, Canvas, Pla de comunicació i Pla financer.

Serveis a les empreses
A banda de la formació en obert ja explicada, l’oferta de Mas Carandell per al teixit empresarial contempla serveis consolidats com:

– la formació a mida i/o la gestió del pla integral formatiu de l’organització

– la tramitació de la bonificació del crèdit de formació

– la gestió d’ofertes laborals a través del web borsa.mascarandell.cat i la seva publicació al Portal d’ocupació de Reus

– els processos de selecció de personal

– i els ajuts econòmics a la contractació a través de determinats programes.

Però també ofereix la seva carta de consultoria menys coneguda que ofereix serveis com l’anàlisi i descripció de llocs de treball, estudis del clima, disseny de plans d’igualtat, processos d’avaluació per competències, servei d’outplacement i assessorament en responsabilitat social corporativa.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.