Mas Carandell inicia l’any amb més de 500 places en recursos per promoure l’ocupació

Mas Carandell inicia l'any amb més de 500 places en recursos per promoure l'ocupació

Mas Carandell ha posat en funcionament aquest mes de gener un seguit de recursos per promoure l’ocupació a la ciutat, el quals es poden dividir formació, d’orientació, d’intermediació laboral i de contractació directa. Una part important d’aquests programes estan cofinançats pel Servei d’Ocupació de Catalunya i del Servei Públic d’Ocupació Estatal, i completen l’oferta de recursos finançats amb fon s propis municipals.

El conjunt d’actuacions permetrà donar servei a unes 500 persones de condició diversa: persones grans i joves, de diferents nivells formatius, i de foment de sectors professionals i emergents: videojocs, la logística o el de formació de formadors.

L’eix principal és promoure l’ocupació de qualitat (reduir la temporalitat, les jornades parcials i l’escletxa de gènere),

Una altra característica d’aquestes recursos de caire ocupacional és que Mas Carandell els desenvoluparà al llarg de l’any i de manera descentralitzada en els diferents barris de la ciutat, amb a voluntat d’apropar–los a tota la ciutadania, per això farà ús dels centres cívics Carme, Ponent, Mestral, Migjorn i Llevant.

Accions de formació
Certificats de professionalitat
S’ofereixen 15 places dels nivells 1, 2 i 3. D’inici imminent hi ha els de Gestió i control de l’aprovisionament, Agricultura ecològica, Operacions de gravació i tractament de dades i documents. I ja iniciats i amb possibles vacants: Docència de la formació professional per a l’ocupació (Novetat), Atenció sociosanitària a persones dependents en institucions socials, i el Programa SEFED, d’Activitats de gestió administrativa amb metodologia de simulació. Tots inclouen pràctiques formatives en empreses del territori.

Casa d’oficis
La Casa d’oficis de creació i producció audiovisual arriba enguany a la tercera edició. S’ofereixen dues especialitats: Desenvolupament de continguts 3D per a Videojocs; i Creació i producció de continguts audiovisuals. El projecte, de 12 mesos de durada, combina la formació i l’experiència del contracte laboral , que s’adreça a 16 nois i noies menors de 25 anys, dels barris del Carme i de Sol i Vista i la Immaculada. És una acció del programa Treball als barris.

Orientació laboral
Les línies en marxa són les següents:

 • La principal novetat és el programa Ubicat, d’acompanyament a la inserció laboral per a dones, en situació d’atur o que treballen en jornades parcials. Ofereix 100 places i es realitzarà a les instal·lacions del Centre Cívic Llevant.
 • Els Dispositius d’inserció laboral dels barris del Carme, Immaculada i Sol i Vista, que atendran un mínim de 150 persones, completen les accions d’orientació laboral descentralitzades als barris. Els Dispositius d’inserció són una acció del Programa Treball als barris i inclouen alfabetització TIC.

Aquestes accions d’orientació laboral són actives tot l’any i inclouen, també, trobades i contactes amb empreses de la ciutat.

Contractació laboral directa 
La diversitat d’accions que inclouen contractacions laborals directes potencien l’experiència professional al lloc de treball i, en el cas del sector públic, es realitzen serveis d’interès per la ciutat. Hi ha diferents línies en marxa:

 • El suport econòmic a les empreses per contractar, amb el Programa 30 plus, que després de l’èxit assolit l’any passat, arriba a la seva segona edició amb 40 nous ajuts a la contractació de persones majors de 30 anys.
 • De les mateixes característiques, s’està a l’espera de l’inici del programa Fem ocupació per a joves, amb 20 places per a menors de 30 anys

El propi IMFE Mas Carandell contractarà 47 persones, amb contractes de 6 a 12 mesos:

 • 10 persones en dos plans d’experienciació laboral: Dinamització d’Horts Urbans i escolars; i Manteniment d’horts urbans i revalorització de l’entorn, en el marc del programa Treball als barris, per a Sol i Vista i la Immaculada
 • 2 persones per dinamitzar l’activitat comercial al barri del Carme, també des del programa Treball als barris.
 • 14 persones en el programa l’Enfeina’t, que s’incorporaran durant el mes de febrer. Aquesta acció és específicament per a persones aturades de llarga durada de la ciutat, i es combinen contractes de 6, 9 i 12 mesos.
 • I finalment també es contemplen en aquest apartat les 21 persones contractades per a la gestió tècnica dels projectes anteriors.

Intermediació laboral i Portal d’ocupació
Les línies d’activitat engegades són:

 • La borsa de treball de Mas Carandell, que actua com Agència de Col·locació, és l’eina d’intermediació laboral que posa en contacte les empreses i les persones.
 • La recent posada en funcionament del Portal d’Ocupació reus.cat és una aposta més en aquesta direcció.
 • La borsa de treball de Mas Carandell i al Portal d’Ocupació són accessibles a través d’internet. S’ofereix accés lliure a aquests portals des dels Espai Activa que Mas Carandell, un aula amb ordinadors amb accés a internet i atenció professional: dimarts, dimecres i divendres a Mas Carandell i als centres cívics del Carme i Ponent

L’any 2017 un total de 295 persones van trobar feina a través dels diferents programes de Mas Carandell. Pel 2018 s’espera poder superar aquesta xifra.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.