Mas Carandell inicia un programa d’orientació laboral i formació per a persones en ERTO

Per tal de donar suport i acompanyar a les persones afectades per expedients de regulació temporal d’ocupació (ERTO) Mas Carandell ha iniciat el Programa Mixt d’Orientació i Formació, un nou servei que fins el 30 de setembre del 2022, pot oferir orientació laboral a més de 125 persones. L’objectiu és acompanyar en el procés de reorientació professional i qualificació.

Tot i que el Programa Mixt està pensat i s’adreça prioritàriament a persones treballadores que han estat o estan en ERTO, també hi poden accedir autònoms i persones en actiu, i fins i tot hi haurà un 30% de places disponibles per a persones en situació d’atur.

El regidor d’Empresa i ocupació, Carles Prats, posa de manifest que aquesta actuació vol donar resposta a un col·lectiu molt colpit per la pandèmia i també facilitaria la reconversió professionals dels sectors més afectats cap a d’altres emergents o en transformació.

Pel que fa a l’orientació, les persones seran ateses individualment i se’ls farà un acompanyament personalitzat i adaptat a la situació concreta en la que es troben. Les accions previstes són, entre d’altres, donar a conèixer les alternatives que ofereix el mercat de treball i sortides laborals d’altres sectors d’activitat, acreditar les competències professionals de la persona, dotar d’eines per a la recerca i millora de feina, reorientar el seu objectiu professional i oferir assessorament en emprenedoria.

Els horaris per fer les sessions individuals s’adaptaran a les necessitats de les persones participants, dins la franja de dilluns a divendres de 9 a 14h, i les tardes de dilluns i dimarts de 15 a 17h.

Les persones que rebin com a mínim una sessió d’orientació professional, podran accedir, opcionalment, a formació. En aquest sentit, s’han dissenyat dos cursos: un de Competències digitals bàsiques, de 30 hores, i un d’Operacions auxiliars de serveis administratius i generals, de 430 hores, que és un certificat de professional de nivell 1 de la família professional d’Administració i gestió.

Els cursos disposen de 15 places cadascun, està previst que comencin el primer trimestre del 2022 i s’impartiran presencialment en horari de 9 a 14h.

El Programa Mixt d’Ocupació i Formació professional per a l’Ocupació, per a persones en ERTO, està subvencionat pel Consorci de la Formació Contínua de Catalunya, per la qual cosa totes les actuacions són sense cost per la persona usuària. Les persones interessades poden preinscriure’s presencialment a Mas Carandell o  a través del web mascarandell.cat.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.