Mas Carandell participa a la Setmana Bio 2021

Mas Carandell ha participat un any més a la Setmana Bio 2021, que enguany ha tingut lloc del 16 al 24 d’octubre a tot Catalunya. La Setmana BIO per l’alimentació ecològica és un esdeveniment que té l’objectiu de promocionar i donar a conèixer la producció i alimentació ecològiques entre la població a través d’activitats organitzades arreu del territori.

L’activitat proposada en el cas de Mas Carandell, ha consistit en organitzar visites escolars als horts urbans ecològics del barri Sol i Vista de Reus, uns espais de cultiu gestionats des del Pla d’experienciació laboral de Manteniment d’horts urbans i escolars dels barris de ponent, que l’IMFE Mas Carandell duu a terme fins a finals d’octubre.

Des del dilluns passat i fins divendres, han passat per aquesta activitat pedagògica, un total de 14 grups d’infants i joves de diferents nivells, que suposen al voltant de 300 alumnes, pertanyents a quatre centres educatius de la ciutat: l’escola Cèlia Artiga, l’escola Alberich i Casas, l’escola Misericòrdia i l’Institut Josep Tapiró.

El regidor d’Empresa i Ocupació explica que tot i que la finalitat dels Pla d’ocupació és la qualificació professional i la inserció laboral de persones en atur, obrir activitat a la comunitat educativa és una oportunitat per difondre l’activitat agrícola que hi realitzen. És en aquest sentit que l’equip de monitors/es ha preparat i dinamitzat aquesta pràctica educativa que ha estat valorada molt positivament tant pels centres educatius participants com per l’alumnat, a la vegada que ha resultat molt distreta.

Durant les visites, i en funció del nivell educatiu de cada grup, s’han dut a terme explicacions sobre la gestió ecològica de cultius en bancals ceràmics elevats, ressaltant aspectes sobre la fertilització, la rotació de cultius, el disseny i associació de conreus i l’encoixinat. També han pogut veure la gestió d’un sistema de compostatge amb les restes de l’horta generades pel veïnat.

El Pla d’experienciació laboral de l’IMFE Mas Carandell és una acció subvencionada pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, i cofinançada pel Ministerio de Trabajo y Economía Social-Servicio Público de Empleo Estatal, en el marc del Programa de suport als territoris amb majors necessitats de reequilibri territorial i social: projecte Treball als barris.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.