Mas Carandell posa en la Unitat d’ Orientació Professional (UOP)

Mas Carandell posa en marxa la Unitat d’Orientació Professional (UOP) del Programa Aula Mentor, un recurs creat pel Ministeri d’Educació i Formació Professional i finançat pel Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, que s’adreça a persones majors de 18 anys que vulguin millorar la seva situaci&oa cute; laboral i/o professional, i que fins al desembre preveu atendre un mínim de 350 persones.

L’objectiu de les UOP és oferir orientació professional personalitzada per millorar l’ocupabilitat a través en el procés d’acreditació oficial de competències professionals adquirides mitjançant l’experiència laboral i/o la formació no reglada. A la UOP de Mas Carandell també s’informarà de l’itinerari formatiu més adequat a seguir en funció de les necessitats i interessos de cada persona usuària, i es sensibilitzarà sobre els avantatges de l’acreditació i la necessitat permanent de qualificació i requalificació professionals.

El regidor d’Empresa i Ocupació, Carles Prats, explica que la UOP Mentor de Mas Carandell és una de les 7 que hi ha actualment a Catalunya, i aposta per posar a l’abast de la ciutadania informació, recursos i opcions per desenvolupar i avançar en el propi itinerari professional futur. L’acompanyament serà proper i personalitzat, un tret molt apreciat que caracteritza altres serveis de Mas Carandell.

La UOP Mentor de Mas Carandell també s’adreça a les empreses, perquè s’informin i inicien en grup el procediment d’acreditació de competències . Així, a banda de la possibilitat de certificar oficialment les competències de la plantilla, les organitzacions poden obtenir beneficis com identificar el talent, afavorir la implantació del model de gestió per competències, i  adaptar el pla de formació, entre d’altres.

L’assessorament no té cost per a la persona usuària, i per sol·licitar-lo cal adreçar-se a Mas Carandell, o bé es pot fer la petició omplint el formulari https://ja.cat/GCEy9.

Les Unitats d’Orientació Professional (100 a tot l’Estat Espanyol) són un projecte vinculat directament al desplegament de les Lleis de formació professional i del nou model del sistema de Formació professional integral (FP inicial, FP per a l’ocupació, FP contínua i Acreditació de competències professionals).

També les UOP estan vinculades a l’Aula Mentor, una plataforma virtual de formació professionalitzadora en línia, també del Ministeri, que ofereix l’oportunitat de cursar unitats de competència professional necessàries per obtenir un certificat de professionalitat, i/o formació professional de grau mig o superior. A Mas Carandell l’oferta de cursos de l’Aula Mentor es va iniciar fa vint anys, al 2003, essent la primera Aula Mentor de tot Catalunya, i actualment compta amb prop d’un centenar de cursos en oferta que es poden consultar al web mascarandell.cat.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.