Mas Pintat celebra amb una festa el Dia Internacional de les Famílies aquest dimecres a la plaça de l’Abat Oliba

La Regidoria d’Ensenyament i Política Lingüística de l’Ajuntament de Reus, a través de Mas Pintat, l’equipament municipal que dóna suport a la infància i a les famílies, organitza una festa aquest dimecres 15 de maig a la tarda per celebrar el Dia Internacional de les Famílies. La festa es farà a a partir de les 17:30 h a la plaça de l’Abat Oliba, davant del Mas Pintat, amb la participació del Circ de les Musaranyes i el seu espectacle «Experimenta».

L’esdeveniment, obert al públic, inclourà tallers participatius amb estructures d’equilibri, de jocs de circ i d’investigació, perquè les famílies gaudeixin davant dels reptes de mobilitat, enginy i traça. La trobada s’acabarà amb un berenar de coca i xocolata per tothom.

Aquest any El Dia Internacional de les Famílies (establert per l’Assemblea General de les Nacions Unides l’any 1994) ofereix una oportunitat per conscienciar la societat de les situacions amb què es troben les famílies, els seus nous reptes i dificultats, així com per promoure accions que millorin el seu benestar. Amb motiu d’aquest dia, la Direcció General de Famílies de la Generalitat proposa cada any un tema d’interès general per a les famílies amb l’objectiu d’orientar-les sobre diferents qüestions que es poden trobar en el seu dia a dia.

#SortimDeLaPantalla
Enguany, amb el lema #SortimDeLaPantalla, la campanya suggereix que “les famílies són el millor tutorial per al bon ús de les pantalles”, de manera que es proposa una reflexió i orientació a les famílies i les persones adultes perquè incorporin de manera positiva les tecnologies a la vida familiar i en facin un bon ús.

En aquest sentit, es remarca que els nens i les nenes fan els seus primers aprenentatges gràcies a les atencions de les persones que els cuiden i eduquen. Per aquest motiu, és important que les famílies i les persones adultes de l’entorn de la criatura actuïn amb intencionalitat educativa des dels primers anys de vida de l’infant.

Els espais i tallers familiars que es realitzen al Mas Pintat ofereixen suport a les mares i als pares, entenent que són els primers i principals educadors dels seus fills i filles i és per aquest motiu que són necessaris aquests recursos: perquè els pares i les mares que ho desitgin puguin dedicar i compartir estones amb els seus fills i filles.

Entre els serveis que ofereix Mas Pintat hi ha els següents:

Espais familiars
On es comparteixen dubtes, angoixes, il·lusions i alegries, així com també les dificultats de desenvolupar els rols parentals i els avenços evolutius de l’infant. El servei que ofereix els espais familiars en els moments actuals, ajuden a alleugerir tots aquests processos.

  • Espai nadó (dimecres matins). Un espai de trobada per a famílies amb infants de fins a 12 mesos
  • Espai familiar matins (dilluns i dijous). Per a famílies amb infants d’1 a 3 anys

Tallers familiars
Son espais on els pares i mares realitzen una activitat dinamitzada per dues educadores

  • Taller lúdics familiars (dilluns i dimecres tarda). Per a famílies amb nens i nenes de 2 a 3 anys.
  • Taller lúdics familiars (dimarts tarda). Per a famílies amb nens i nenes d’1 a 2 anys.
  • Taller de cuina en família (dijous tarda). Per a famílies amb nens i nenes de 3 a 6 anys.

Altres serveis
Servei Assessora’t família, amb assessorament de quatre professionals que donen  suport a famílies, amb les següents línies d’actuació:

  • Una psicòloga familiar
  • Una coach,
  • Una dietista-nutricionista.
  • Una advocada.

Sala d’alletament per facilitar a les famílies un lloc on donar el pit, escalfar el biberó i canviar el bolquer del seu nadó en un ambient confortable i tranquil.

Espai de lectura i préstec de llibres: un “hort de contes” que incentiva la lectura amb família. Aquest nou servei té la participació de les Biblioteques Municipals de Reus.

El projecte de Mas Pintat és coordinat per la Regidoria d’Ensenyament i Política Lingüística. El centre va obrir l’any 2008 tot recuperant el Mas Pintat per a un ús públic. El mas és també la seu d’entitats familiars per donar cabuda a les diferents associacions d’aquest àmbit de la ciutat.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.