Mas Pintat programa els espais i tallers familiars de manera quadrimestral i incorpora una tarifa social

Mas Pintat programa els espais i tallers familiars de manera quadrimestral i incorpora una tarifa social

 

L’espai de suport a les famílies Mas Pintat, depenent de la Regidoria d’Ensenyament i Política Lingüística, ha aprovat una nova periodització dels tallers i els espais familiars que s’hi organitzen cada curs. El nou calendari serà de tallers i espais familiars de caràcter quadrimestral, de manera que s’atendrà un suggeriment expressat per les famílies usuàries en els darrers cursos en el sentit d’allargar un mes les activitats en relació al format trimestral que es realitza va fins ara.

El darrer Ple municipal ha aprovat els preus públics dels espais i els tallers familiars de Mas Pintat amb la modificació de la periodització de les activitats, que passaran a ser quadrimestrals i distribuïdes en quatre espais familiars en horari de matí (de 10:30 h a 12:30 h) i tallers familiars en horari de tarda (de 17:00 a 19:00 h), en el marc del curs escolar.

Preus públics amb una modalitat social

Els preus públics aprovats preveuen la possiblitat que les famílies s’inscriguin a un, dos o tres espais o tallers familiars per cada quadrimestre, així com la reserva de places per a famílies que es trobin en situació de vulnerabilitat econòmica i ho acreditin amb un informe dels Serveis Socials. En aquest darrer cas, hi haurà un preu simbòlic de 5 euros per la inscripció quadrimestral a cada espai o taller. Les tarifes establertes per al curs que ve són les següents:

 • Un espai o taller per quadrimestre: 60 euros
 • Dos espais o tallers per quadrimestre: 90 euros
 • Tres espais o tallers per quadrimestre: 120 euros
 • Un espai o taller per quadrimestre (preu social): 5 euros

Aquests preus seran vigents a partir del pròxim procés d’inscripció d’espais familiars i tallers familiars, previst al mes de setembre que ve.

La regidora d’Ensenyament i Política Lingüística, M. Dolors Sardà, ha explicat que “amb les noves mesures el servei de Mas Pintat continua adaptant-se a les necessitats de les famílies, tant des del punt de vista organitzatiu i de continguts com des de l’òptica d’afavorir la igualtat d’oportunitats al conjunt de la ciutadania per facilitar-ne l’accés a les activitats que s’hi ofereixen”.

Espais i tallers, serveis a les famílies

Els espais i tallers familiars són serveis que promouen espais de trobada integeneracionals des del vessant formatiu, lúdic i social, prnenent com a referència vinculant el moment de criança en què es troba cada família. En aquest sentit, els dos serveis es caracteritzen de la manera següent:

 • Espais familiars: Es promou un espai que és un escenari privilegiat per treballar de forma grupal les relacions i el procés d’autonomia dels infants. Un espai on s’ajuda a identificar i entendre les necessitats emocionals i cognitives dels infants, juntament amb la importància d’aconseguir un vincle positiu i afavoridor del creixement personal. El formen un adult de referència de l’infant i l’infant. Tenen una durada de dues hores i es programen quatre dies a la setmana. Les ofertes per edats es concreten cada quadrimestre.
 • Espais tallers: Són espais que volen donar un suport educatiu, lúdic i social a les famílies en la seva etapa de criança. Són espais pensats també per adults i infants en què la mirada recau més en l’activitat que es proposa a l’infant. Tenen una durada de dues hores i es programen quatre dies a la setmana. Les ofertes per edats es concreten cada quadrimestre.

Els objectius del servei que s’ofereix a Mas Pintat són els següents:

 • Facilitar un espai acollidor de trobada per a les famílies, que fomenti intercanviar experiències de vida que els ajudin a «saber ser» i «saber fer» de mares i pares, i evitar l’aïllament i la solitud de les famílies amb infants amb edats primerenques, des del naixement fins als 6 anys.
 • Enfortir la confiança i la seguretat dels principals educadors dels infants, les seves mares i els seus pares, fent-los sentir-se competents.
 • Sensibilitzar la família sobre la responsabilització d’una maternitat i paternitat compromesa i compartida, que els permeti viure i gaudir amb tranquil·litat el desenvolupament de l’infant.
 • Donar suport als lligams emocionals entre els pares i les mares i els fills i les filles.
 • Detectar precoçment indicis de vulnerabilitat o risc en la família i/o en l’infant, per poder fer-los les indicacions necessàries i oferir-los els recursos adients.
 • Afavorir un observatori natural on les mares i els pares puguin veure, viure, compartir i interpretar, amb altres famílies, els avenços dels seus fills i filles.
 • Oferir al grup d’infants espais i activitats de joc i joguines per a la seva edat, que siguin estimuladors de les seves capacitats de relació, de descoberta i d’experimentació, conjuntament amb els seus pares i mares.
 • Possibilitar xarxes de relacions socials en la comunitat entre les famílies autòctones i les nouvingudes, per facilitar-los de conèixer-se, compartir, comunicar-se, conviure i ajudar-se, aprenent de les diferències i les cultures.
 • Fomentar la visió àmplia del concepte de familiar des d’una perspectiva intergeneracional

Festa del desè aniversari
Mas Pintat ha celebrat aquest dimarts a la tarda el Dia Internacional de la Família a la Plaça Abat Oliva, amb la companyia Pessic de Circ, que ha instal·lat l’Apicirc, un espai de joc i experimentació sensorial ambientat en el circ i les abelles adreçats als infants de 0 a 3 anys. La instal·lació ha inclòs una espai on els nens i nenes han pogut descobrir un món d’objectes, titelles i joguines fabricades artesanalment i amb materials nobles (fusta, suro, tela, bambú). Els pares i mares han pogut interactuar amb els seus fills des de l’exterior d’aquest espai fet a la mida dels infants. Com a final de festa s’ha realitzat una batucada.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.