Mas Pintat rellança el Servei d’Orientació i Acompanyament a les Famílies

La regidoria de Salut i Ciutadania de l’Ajuntament de Reus ha iniciat un rellançament del Servei d’Orientació i Acompanyament a les Famílies de Mas Pintat, amb atenció individualitzada a les famílies, la programació estable d’espais familiars i de grups de pares i mares i un catàleg de xerrades i tallers que s’ofereixen a escoles, associacions de pares i mares i altres col·lectius que ho sol·licitin.

Mas Pintat va obrir a la ciutat l’any 2008 com a espai de suport a les famílies als primers anys de criança. Òscar Subirats, regidor de Salut i Ciutadania, explica que “al llarg de més de deu anys, Mas Pintat ha aconseguit ser un referent a Reus, adaptant-se com ha calgut durant el confinament i els mesos de pandèmia, i ara volem fer un pas més”.

En els darrers mesos s’han incorporat a l’equip de Mas Pintat més personal i ha orientat les seves funcions amb l’objectiu d’assimilar al Servei d’Orientació i Acompanyament a les Famílies al model que proposa la Generalitat de Catalunya. Segons remarca Subirats “de ‘important recorregut de l’Espai Mas Pintat heretem la vinculació amb les famílies de la ciutat, i amb altres espais, recursos i agents amb qui s’ha treballat. També els valors amb els quals s’ha identificat: la criança: un espai de relacions afectives i aprenentatge de valors que milloren el benestar emocional i relacional, facilitant la qualitat del temps compartit amb els fills”.

L’objectiu del rellançament del servei és ara arribar a més famílies amb fills i filles des dels zero als 17 anys, amb especial respecte per la diversitat familiar. El regidor ha explicat que “considerem que en la nova etapa de Mas Pintat, a més de ser un espai (un espai que considerem privilegiat, pel valor que té i la referència que ha esdevingut durant aquest temps) hem de reforçar la idea de que és un Servei. Un servei públic, que les famílies coneguin cada vegada més i en facin ús. Un servei cada vegada més accessible, amb vocació de treball en xarxa, i coherent amb el Pla de Família de la ciutat”.

La programació
Aquest inici d’any s’ha iniciat el servei de Consultoria Familiar, un servei obert i gratuït per a tota la ciutadania que es fa amb la psicopedagoga.

Una altra de les vies d’actuació que s’ofereix als usuaris consta dels espais familiars i grups de pares i mares organitzats segons l’edat dels fills i filles, que té com a principal objectiu acompanyar i donar suport a les famílies en la criança i educació dels infants.

En tercer lloc es programen i vinculen xerrades de professionals d’altres entitats municipals, com el Casal de Joves de La Palma, i també professionals externs d’interès per a les famílies de la ciutat. En aquest sentit, des de Mas Pintat es treballa per tal que les xerrades tinguin lloc en diferents espais de la ciutat, treballant transversalment amb els centres cívics, per exemple, o d’altres espais per arribar així a més famílies.

Finalment, des de Mas Pintat s’elabora un catàleg de tallers i xerrades propis, desenvolupats i duts a terme per l’equip del centre, per tal d’oferir-los als centres educatius, a les AMPA, a associacions i a aquells col·lectius que hi puguin estar interessats.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.