Medi Ambient renova el paviment als camins de Blancafort, del Mig i del Roquís

Medi Ambient renova el paviment als camins de Blancafort, del Mig i del Roquís

La regidoria de Medi Ambient i Ocupació executa aquesta setmana els treballs d’arranjament de tres camins de la xarxa del terme municipal, amb l’objectiu de millorar-ne el ferm amb una nova pavimentació i facilitar-ne la circulació. Les obres afectaran tres trams dels camins de Blancafort, del Mig i del Roquís.

L’Ajuntament ha adjudicat les obres a l’empresa Sorigué, per un import de 42.277,94 euros. L’actuació al camins de Blancafort s’inicia aquest dimarts 23 de gener, mentre que els treballs als camins del Mig i del Roquís es faran el dimecres 24.

Els treballs consistiran en un escombrat previ de les sorres existents en la superfície a pavimentar i l’estesa d’una capa de mescla bituminosa de 5cm gruix.

Daniel Rubio, regidor de Medi Ambient i Ocupació, afirma que “des del Govern de Reus invertim en el manteniment i la millora de la xarxa de camins perquè l’entenem com a part integrant de la riquesa del nostre medi natural, utilitzat com a xarxa d’enllaç pels veïns de la zona i a l’abast del conjunt de la ciutadania per passejar i fer esport”.

Les tres actuacions que s’executen aquesta setmana se sumen al conjunt d’intervencions que la regidoria de Medi Ambient i Ocupació realitza en el marc del contracte de treballs d’arranjament ordinari de camins del terme municipal de Reus i neteja subsidiària de solars, adjudicat a l’empresa J. Morell per un import anual de 100.000 euros.

Fruit d’aquest contracte, en els darrers mesos s’han realitzat arranjaments amb maquinària i aportacions de grava als camins següents: camí de les Puntes, camí del Burgaret, camí del Mas de la Sena, camí de la Creu, camí de la Creu, camí de la Selva, camí del Mas de Larrard, camí de Vilaseca, camins del cementiri, camí de l’Institut Pere Mata i camí de Monterols, camí d’Aiguesverds, camí del Mas del Blasi, camí del Mas de Marqués i camí del Mas de les Monges.

Xarxa de camins
La xarxa principal de camins de Reus consta de 108.200 metres i recorren tot el territori, i del seu manteniment se n’encarrega la regidoria de Medi Ambient i Ocupació. L’Ajuntament disposa d’un pla de manteniment de la xarxa de camins, que determina la importància de cada eix en referència a tota la xarxa, i permet gestionar la xarxa.

S’estableixen diferents categories. Els camins de primer ordre són els que vertebren el territori, els bàsics en la mobilitat de les zones rurals del municipi i de l’ús que se’n fa. Els de segon ordre són els d’accés a una porció de territori vertebrada pels camins de primer ordre. Els de tercer, són els camins d’accés a les finques, o a camins particulars o municipals veïnals.

Molts dels camins han quedat fragmentats configurant una nova xarxa a causa de les infraestructures de comunicació i urbanització, però encara desenvolupen una funció vital de comunicació amb gran part del terme.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.