Mel de l’Avi Lluís recull 120 tones de mel

La millor mel del Perelló està d’enhorabona. Mel de l’Àvi Lluís, cooperativa dedicada a l’apicultura i amb més de 70 anys de trajectòria, ha recollit aquest any un total de 120 tones de mel, una dada de rècord que no s’assolia des de l’any 2012. Francesc Brull és la tercera generació d’aquesta saga familiar, conjuntament amb els seus dos germans, Joan Lluís i Jordi, i que s’ha convertit en una de les grans productores de mel de Catalunya «és un orgull la collita d’enguany, s’han alineat els astres i tant les abelles, com el temps, com el nostre equip ha estat de deu» i explica que «pràcticament són 40 quilos de mel per caixa. La tardor ha estat boníssima i hem tingut estiu pràcticament fins fa quatre dies. La nostra és una mel directa de les nostres abelles, no pateix cap mena de procés, per tant és quilòmetre zero ».

Mel de l’Àvi Lluís, amb una trajectòria de més de set dècades, i amb la botiga que va inaugurar el 2006, sota el nom de ‘El Rebost de l’Àvi Lluís’, situat al Polígon industrial Pla de Solans 1-D, es troba aquests dies immers amb tot el tràfec nadalenc «el 2021 tot i la pandèmia, va ser un any molt bo pel sector de l’alimentació i nosaltres en vam ser afavorits. Enguany estem en registres del 2019, ara bé, amb la pujada de costos per l’increment del preu de la llum, l’energia i el transport, hem contingut els preus, però si això segueix així l’any vinent haurem de pujar preus».

En defensa d’un etiquetatge transparent

Bon coneixedor del sector on treballa, Francesc Brull situa la crítica en un aspecte molt important «soc un ferm defensor de l’etiquetatge transparent, s’ha de posar la procedència de la mel. No com la normativa actual que si no arriba al 51%, no cal. La indústria compra barat mels mediocres i molt barates, i el que fa és ‘amagar’ la procedència. El que aconsellem els apicultors és comprar mel de proximitat, mel fresca, una mel amb propietats terapèutiques, i de bona qualitat».

La venta per internet en alça

Comenta Francesc Brull que «arrel de la pandèmia els hàbits de consum han canviat, la venta per internet o per telèfon s’ha incrementat. A més, coincidint amb el 70 aniversari vam fer un canvi d’imatge, amb un nou packaging i ha tingut molt bona rebuda entre els clients».

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.