Merche Dalmau investida pel Serenísimo Capítulo del Vino

Merche Dalmau, propietària del celler Clos Galena, creat el 1999 a la població prioratina del Molar (Tarragona) ha estat investida com a nova Dama pel Serenísimo Capítulo del Vino aquest cap de setmana. La 56a cerimònia d’investidura s’ha celebrat al celler Les Vinyes del Convent, a la comarca de la Terra Alta, amb el pregó del periodista de La Vanguardia i escriptor, Víctor Amela.


El Serenísimo Capítulo del Vino, és segurament, la confraria del Vi més antiga d’Espanya. Fundada l’any 1966 a Catalunya, compta amb 250 membres de tota Espanya. L’objectiu d’aquesta Institució ha estat sempre la de rendir culte a la important riquesa vinícola espanyola, donant a conèixer i fomentant el consum de la més variada i selecta gamma de vins que la integren.

Entre els seus més destacats Cavallers i Dames destaquen el gran empresari i polític català Miguel Mateu i Plá que va ser el primer president del Capítol del Vi,
el gran pintor reconegut mundialment Salvador Dalí que va ser en el capítol de 1966 el pregoner i l’escriptora Carmen Posadas entre moltes altres personalitats.


Merche Dalmau «ha estat un honor haver estat investida i aquest reconeixement al projecte que vam iniciar fa 21 anys el meu marit i jo. Estic molt agraïda al Serenísimo Capítulo del Vino i haver estat investida Dama és tot un orgull. Felicito a tots els nous membres investits, entre ells a Elies Gil, propietari del celler Les Vinyes del Convent». Clos Galena, disposa a més entre els seus vins, amb Secrets de Mar –blanc i negre- amb denominació d’origen Terra Alta, nascut l’any 2018.

Els assistents a la 56a cerimònia d’investidura del Serenísimo Capítulo del Vino han dut a terme diferents activitats durant el cap de setmana, recorrent el barri antic de Batea, recepció a l’ajuntament, visitant el celler Lafou (Roqueta origen), així com el celler Les Vinyes del Convent i el centre històric d’Horta de Sant Joan, declarat Bé Cultural d’Interès Nacional. També han pogut visitar el Centre Picasso i el convent franciscà de Sant Salvador, i han gaudit de la gastronomia de la Terra Alta, en el restaurant Miralles d’Horta de Sant Joan i a les Vinyes del Convent, amb el xef Jeroni Castell, propietari del restaurant Les Moles d’Ulldecona.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.