Més de 3.000 infants participaran a la 36ª Olimpíada Escolar de Reus del 6 al 29 d’abril

Més de 3.000 infants participaran a la 36ª Olimpíada Escolar de Reus

La 36a Olimpíada Escolar de Reus s’ha presentat aquest dimarts 27 de febrer a la Sala Santa Llúcia, amb la presència de l’alcalde de Reus, Carles Pellicer; el regidor d’Esports, Jordi Cervera, el president del Consell Esportiu del Baix Camp, Josep Llebaria i el representant territorial de l’Esport de la secretaria General de l’esport Joan Plana a més de diferents representants d’entitats esportives i dels centres educatius participants. Un total de 3.016 infants de 48 centres educatius s’han inscrit a les diferents modalitats de competició. El cartell d’aquesta edició és obra de Júlia Pàmies Cabré, de l’Escola Maria Cortina de Reus, amb el treball “Olympics are very fun”.

Els 48 centres educatius inscrits en aquesta edició participaran en la nova edició de l’Olimpíada, que del 6 al 29 d’abril ompliran d’activitats les diferents seus. Un any més, la competició estarà reservada per a les categories aleví i benjamí a més de les activitats per adults que aquesta edició a més del cros familiar incorpora el bàsquet 3 x 3 per a pares i mares.

Més modalitats: 16 en total
La 36a Olimpíada Escolar de Reus amplia les competicions a 16 modalitats esportives, amb la incorporació de l’hoquei 3×3. També s’ha presentat com a novetat destacada la incorporació d’una jornada d’atletisme amb la participació dels guanyadors de les jornades atlètiques de l’olimpíada que competiran davant els convidats internacionals UFOLEP Aude de França i USIP del Piamont italià.

La jornada de cloenda també amb la participació dels grups internacionals convidats es desenvoluparà al Parc del Roquís amb la disputa del cros familiar, una novetat de l’edició 2017 que va tenir una molt bona acollida.

 

Espais de les competicions 
Els espais esportius on tindran lloc les diferents competicions seran: el Reus Deportiu, Club Natació Reus Ploms, Club Tennis Reus Monterols, i el Col·legi Pare Manyanet, a més de l’espai de la llotja de la Cambra de Comerç (pl. de Prim), que donarà cabuda a la competició d’escacs, la plaça Anton Borrell (on es faran les bitlles catalanes el dia 25 d’abril coincidint amb el dia internacional de l’activitat física al carrer) i les instal·lacions municipals del Pavelló Olímpic Municipal, el polilleuger Ciutat de Reus, i els camps de futbol del Reddis, Districte Vè, Pastoreta, Mas Iglesias i Estadi Municipal, a més del Parc del Roquís al polígon AgroReus pel cros familiar final.

Com en l’edició anterior les dates de celebració de l’Olimpíada han estat consensuades amb la comunitat educativa i s’han ajustat al calendari escolar i a les dates de Setmana Santa. L’Olimpíada tindrà la seva cerimònia inaugural al Pavelló Olímpic Municipal el divendres 6 d’abril de 2018.

Més de 3.000 infants participaran a la 36ª Olimpíada Escolar de Reus

 

Presentació del cartell de l’Olimpíada
Durant l’acte s’ha fet el lliurament de diplomes als finalistes del concurs per escollir el cartell d’aquesta edició i s’ha i presentat el cartell guanyador, obra de Júlia Pàmies Cabré, de l’Escola Maria Cortina, autora del treball “Olympics are very fun”.

Targeta Verda, premi als valors positius de l’esport
L’Olimpíada, que es consolida en el format de 3 setmanes, mantindrà la promoció dels valors positius de l’esport a través del premi Targeta Verda, així com l’observatori dels esportistes format per capitans i capitanes de totes les escoles participants.

En el transcurs de l’acte de presentació que ha tingut lloc avui a la Sala Santa Llúcia, els representants institucionals han fet especial èmfasi en la importància d’aquesta organització com a eina per impulsar i dinamitzar la pràctica esportiva en edat escolar, un dels eixos més destacats de la candidatura de la Ciutat Europea de l’Esport i que de ben segur estarà molt valorat per la comissió d’ACES Europa que coincidirà amb la celebració de l’OE.

Reconeixements del programa Targeta Verda
En el transcurs de l’acte de presentació de la nova edició de l’Olimpíada s’han lliurat els premis del programa Targeta Verda, impulsat pel Consell Esportiu del Baix Camp i la regidoria d’Esports de l’Ajuntament de Reus. El regidor d’Esports, Jordi Cervera, ha recordat que aquest reconeixement té com a objectiu premiar les actituds positives i de joc net durant la passada edició de l’Olimpíada Escolar. Els premiats són els següents:

  • Reconeixement al centre educatiu que fomenta el joc net i els valors positius de l’esport, en els esports col·lectius: Escola Puigcerver de Reus
  • Reconeixement a l’entrenador/a o delegat/da: Noemí Torremorell López i tot l’equip de mestres que la van acompanyar durant les competicions de l’Escola Marinada de Cambrils
  • Reconeixement a les accions més destacades de l’Olimpíada Escolar Reus 2017: Mohamed Azzaoui, esportista d’atletisme del C. Sant Pau de Reus de categoria Aleví Masculí. Atorgat per la seva acció de joc net envers un company del seu centre educatiu, durant la competició de la cursa de 600 metres lliures de categoria aleví masculí, celebrada al CN Reus Ploms el 8 de març de 2017. En aquesta acció individual, el Mohamed Azzaoui va mostrar interès per l’estat físic del seu company Loray Ahmidan que havia caigut en el moment de la sortida de la cursa. El Mohamed va ajudar a aixecar-se al Loray, el va animar per a que no plorés i tot seguit els dos esportistes van continuar amb la cursa.

L’alcalde de Reus, Carles Pellicer, en la seva intervenció de tancament de l’acte ha desitjat sort a tots els participants, i ha demanat als participants, pares i docents que gaudeixin de l’experiència i a promoure, per damunt de tot, el joc net.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.