Més de 1.200 joves participen de les activitats d’oci saludable del programa d’estiu Altersuer

Altersuer

El Casal de Joves de la Palma ha tancat el programa Altersuer amb un balanç de 1.285 participants. Altersuer és un a oferta d’activitats d’estiu d’oci i lleure saludable, dirigida a joves de 12 a 18 anys, amb l’objectius de promoure espais de lleure educatius, integradors, culturals; i augmentar els factors de prevenció i reduir els factors de risc associats a l’ús i abús de l’alcohol i altres drogues e ntre els joves.

El programa es lidera des dels departaments de Joventut i Salut de la regidoria de Salut i Ciutadania, amb la col·laboració de les regidories de Benestar Social, de Cultura i Educació i d’Esports.

Altersuer ha ofert durant el mes de juliol una vintena d’activitats:

  • Sortides i festes: 878 participants.
  • Propostes d’oci i lleure: 193 participants
  • Activitats formatives: 70 participants
  • Activitats multiesportives: 88 participants
  • Tallers de prevenció: 56 participants

L’organització considera assolits els objectius d’arribar a la població d’entre 12 i 18 anys per conscienciar-la i formar-la en relació a les conductes sexuals de risc, la prevenció de l’ús i abús de les drogues, l’alimentació, esports i altres temàtiques relacionades amb la salut. Tot, oferint alternatives d’oci en espais municipals i públics que s’allunyen del circuit comercial.

En aquest sentit, el balanç de les accions realitzades és el següent:

  • Sortides i festes: El 7 de juny es va donar el tret de sortida amb una festa a la Palma per a joves d’entre 14 i 17 anys. Durant el mes de juliol s’han programat sortides com: sortida amb bicicleta a la platja de la Pineda, i una sortida al Wipeout de Cambrils. També s’ha realitzat una festa Holy amb pols de colors.
  • Activitats d’oci i de lleure: Accions lúdiques, preventives i de bons hàbits com tallers de costura creativa, de teatre i interpretació, creació musical, fotografia digital, taller de teatre i interpretació davant de càmera, taller de creació d’un Scaperoom balls urbans, taller de moda, youtuber i influencers, de ràdio, de cuina, de disseny de joies, d’escriptura creativa, de tècniques de dibuix i còmic i de Scrapbooking.
  • Activitats formatives: Activitats formatives no formals per orientar els adolescents i joves cap a possibles sortides professionals. S’han fet cursos de pre-monitors i monitors i un curs d’agents de la salut on s’ha impartit el curs de primers auxilis, prevenció de drogues, sexualitat i afectivitat i nocions bàsiques sobre l’alimentació.
  • Activitats multiesportives: Les activitats esportives intenten apropar els joves a la pràctica esportiva i hàbits higiènics bàsics saludables, a més d’informació i recursos per la seva vida social i personal d’una forma lúdica i divertida. Les activitats han estat realitzades durant el mes de juliol en quatre zones Institut Escola Pi del Burgar (multiesports i habilitats acrobàtiques), polilleuger Ciutat de Reus (futbol), Cruyff Court (futbol), i La Palma (cross trainning)
  • Tallers de prevenció: Activitats de sensibilització i prevenció sobre el consum de drogues i salut sexual. S’ha utilitzat el joc de Troba la teva meta per explicar al jove de forma amena i divertida problemes associats a l’ús i abús de l’alcohol i les drogues, la prevenció i les pràctiques sexuals de risc, temes relacionats amb l’esport i l’alimentació. També s’han explicat tòpics que poden estar presents entre les converses dels adolescents i joves.

Altersuer es es programa d’activitat estiuenques del programa Planet Reus, el nou projecte que s’ha iniciat a Reus, i que té com a principals objectius prevenir el consum de drogues dels i les joves d’entre 12 i 25 anys.

Planet Reus es basa en el programa de prevenció de drogues islandès Planet Youth, un programa que es va començar l’any 1998 i que en 18 anys ha aconseguit que Islàndia se situï en la ràtio de  consums més baixa d’Europa entre adolescents i joves. Es planteja  afavorir el desenvolupament sa i segur dels joves a través de potenciar el seu talent i fomentar l’ocupació del temps de lleure en activitats creatives, divertides i saludables com a base per a millorar la cohesió social, l’empoderament i la convivència dels i les joves i de retruc de la comunitat.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.