Més de 400 infants han gaudit d’activitats socioeducatives a l’estiu

Aquest estiu, 441 infants entre tres i dotze anys han gaudit d’activitats socioeducatives a l’estiu amb el suport de la Regidoria de Benestar Social. D’una banda, 295 s’han beneficiat del programa «Conviu l’estiu», organitzat per aquesta regidoria de l’1 de juliol al 16 d’agost a l’Escola Ciutat de Reus, l’Escola Eduard Toda i el Centre Cívic Migjorn. D’altra banda, s&rsquo ;ha facilitat l’accés a 116 infants a diferents casals: al Casal Esportiu Adaptat, organitzat pel Club Natació Reus Ploms i adreçat a infants i joves amb Trastorn de l’Espectre Autista (TEA); al Casal d’Estiu Adaptat, organitzat per l’AMPA del Col·legi públic d’Educació Especial Alba i adreçat a infants i joves escolaritzats en centres o unitats d’educació especial, i als Casals d’Estiu adreçats a tots els infants i joves que organitza la Regidoria de Cultura i Educació als centres educatius de la ciutat. Per accedir a aquestes activitats socioeducatives que es fan durant l’estiu tenen prioritat els infants amb famílies en situació de vulnerabilitat social.

La regidora de Benestar Social, Montserrat Vilella valora de manera molt positiva el tracte personalitzat als diferents col·lectius: «A l’estiu també cal atendre les necessitats específiques de cadascú, com es fa la resta de l’any. D’aquesta manera, tots els infants i joves de la ciutat poden gaudir durant les vacances d’unes activitats que són molt enriquidores, tot i ser més lúdiques que les que es fan al curs escolar».

«Conviu l’estiu»
Les diverses propostes lúdiques que s’han realitzat han estat, entre altres, activitats aquàtiques a les piscines municipals i al Club Natació Reus Ploms, activitats de circ al Giny, el Centre de les Arts Gestuals i del Circ de Reus, i activitats hípiques a les quadres del Mas Tallapedra i d’en Blai. Unes iniciatives que enguany han girat al voltant de l’esport, amb motiu de «Reus, ciutat del bàsquet català 2019».

Així, per exemple, els infants i joves que han participat de les activitats que el programa «Conviu l’estiu» ha fet a l’Escola Ciutat de Reus, al barri Gaudí, han tingut l’oportunitat de provar el bàsquet adaptat, en el marc d’una proposta participativa sorgida d’un dels pares de fills que assisteixen a les activitats socioeducatives i que és membre del Club Costa Daurada.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.